Iluzia optică a lunii decembrie. Ești un geniu dacă găsești lupul ascuns în pădure în 24 de secunde

de: Sabina Anastasia
01 12. 2023

Îți plac provocările de tipul „găsește obiectul ascuns în imagine„? Avem un nou test pentru tine, sub forma unei iluzii optice. Provocarea zilei este să identifici locul în care se ascunde lupul din imagine, în maximum 24 de secunde. Crezi că reușești?

Ce este, de fapt, o iluzie optică și cum ne păcălește creierul

O iluzie optică reprezintă un fenomen pe cât de provocator, pe atât de fascinant. Este un fel de puzzle iluzorie, adesea ilustrând o imagine a unui lucru, a unui animal sau a ceea ce se vrea a fi un peisaj sau un chip de om. Este un fenomen vizual pe care creierul uman îl percepe altfel decât în modul în care este.

Cunoscute în rândul multora, iluziile optice ne pot induce în eroare prin modul în care gândim lucrurile pe care le vedem. Ochii transmit o anumită informație creierului, care nu o poate percepe în totalitate, apelând la propriile lui date pentru a umple goluri. Astfel, ajunge să fie păcălit în legătură cu realitatea.

Citește și: Cea mai nouă iluzie optică, devenită virală. Portieră de mașină sau plajă?

Ce trebuie să faci pentru a rezolva testul de astăzi

Iluziile optice sunt folosite de specialiștii în domenii precum psihologia și psihiatria pentru a analiza modul de percepție al omului asupra a ceea ce îl înconjoară, precum și modul de funcționare al creieruluii său. Obiectul acestor materiale este identificarea a ceva ascuns vederii de zi cu zi.

Playtech Știri îți prezintă o iluzie optică distractivă, captivantă și provocatoare pentru tine. Ești pregătit să dai curs provocării de astăzi? Dacă da, accesează primul material încărcat în galeria foto a acestui articol. Atenție! Nu accesa al doilea material, fiindcă în el vei identifica răspunsul la problema ta.

Poți să găsești lupul ascuns în imagine, în 24 de secunde?

Odată ce accesezi prima imagine din galeria foto, setează și un cronometru la 24 de secunde. Acesta este timpul limită pe care îl ai la dispoziție pentru a rezolva provocarea zilei de astăzi. Ea constă în următoarea sarcină: identifică locul din pădure în care se ascunde lupul. Poți să vezi animalul?

În iluzia optică prezentată sub forma unui tablou cu un om care se deplasează pe un drum forestier, înconjurat fiind de copaci din pădure, se află un lup ascuns. Peste tot este zăpadă. Peisajul este guvernat de frig. Te provocăm să găsești lupul ascuns din pădure în maximum 24 de secunde. Reușești?

Citește și: Iluzia cu „Gaura neagră” păcălește creierul și dilată pupilele. De ce efectul ei este doar pentru anumiți oameni

La final, accesează a doua imagine din galeria foto a acestui material. În ea vei putea vedea evidențiat locul în care se află ascuns lupul din imagine. Ai ajuns și tu la acest rezultat?