Iluzia optică a începutului de săptămână. Doar cei ageri pot vedea leopardul din sat!

de: Ștefan R. Apostol
11 03. 2024

Știm că încă nu ți-ai băut cafeaua, dar și că mai moțăi puțin. Așa că, ne-am gțndit să te trezim noi cu iluzia optică a începutului de săptămână. Tot ce trebuie să faci este să descoperi leopardul din sat. Baftă!

Rezolvă iluzia optică a începutului de săptămână

Iluziile optice sunt imagini deosebite care îți provoacă percepția și îți testează abilitățile de observație. Aceste provocări îi ajută pe oamenii de știință să înțeleagă modul în care creierul nostru procesează informațiile vizuale.

Iluziile optice pot, de asemenea, să îmbunătățească abilitățile cognitive și să stimuleze creierul să gândească creativ. Exersarea regulată a unor astfel de provocări ajută la îmbunătățirea memoriei și la ascuțirea abilităților de rezolvare a problemelor.

Găsește leopardul din sat în 9 secunde

În imaginea de mai jos, veiei vedea o scenă într-un sat. Problema este că în iluzia optică de mai jos va trebui să descoperi  un leopard care se ascunde la vedere. Provocarea este de a depista leopardul în 9 secunde.

Găsește leopardul din sat în 9 secunde

Testează-ți abilitățile de observație cu această provocare. Nu te grăbi, verifică cu atenție imaginea. Leopardul s-a camuflat perfect cu mediul înconjurător, ceea ce îl face dificil de identificat la prima vedere. Doar cei mai atenți cititori vor reuși să identifice leopardul cu ochii lor ageri.

L-ai reperat? Scrutează cu atenție toate zonele din imagine. Cititorii care au reperat leopardul au cea mai ascuțită vedere. Dacă unii dintre voi nu reușesc să-l zărească până acum, consultați soluția de mai jos.

Avem soluția la iluzia optică a începutului de săptămână

Leopardul poate fi văzut în partea stângă a imaginii. Este atât de bine camuflat încât nu-l vei putea observa la prima vedere.

Pe de altă parte, potrivit experților, iluziile optice ne ajută să avem creierul mai ager. Ele te fac să te gândești bine cum este posibil un anumit lucru, te determină să înțelegi funcționarea creierului uman și cât de interesant este acesta. De asemenea, ajută de fapt la înțelegerea diferenței dintre „a privi” și „a vedea”.

Soluția testului de astăzi

Așa că, Dacă ți-a plăcut iluzia optică a începutului de săptămână, împărtășește-o cu familia și prietenii tăi și vezi cine o rezolvă în cel mai scurt timp. Sau, dacă ți-am deschis apetitul pentru astfel de teste, îți propunem spre rezolvare și acest test de inteligenţă deosebit.

Vei avea la dispoziție câteva secunde să poți vedea periuţa de dinţi şi pensula de pictat. Sau, mai există o provocare, și anume să găsești 3 diferențe într-un selfie.