Iluzia optică a finalului de ianuarie. Ești un geniu dacă îți dai seama care e fața scaunului

de: Ștefan R. Apostol
26 01. 2024

Știm că îți plac provocările, de aceea ne-am gândit să-ți propunem iluzia optică a finalului de ianuarie. Conform celor care au realizat această iluzie, ești un geniu dacă îți dai seama care e fața scaunului.

Îți propunem iluzia optică a finalului de ianuarie

Imaginea despre care vorbim azi a fost postată pe Reddit de un utilizator numit IranianGenius, fiind vorba de iluzia optică a finalului de ianuarie, realizată de un studio de design francez, numit Ibide. Ingenioșii creatori au construit scaunele pentru a uimi complet mințile celor care văd pe cineva așezându-se în ele, și fac parte din colecția „Hidden Chair a Ibide”.

Află soluția la: Iluzie optică de iarnă. Ce vezi prima dată în imagine spune multe despre felul în care gândeşti

Scaunul a fost conceput pentru a face ca ochii oamenilor să vadă altceva decât ceea ce este real. Dacă reușești să-ți dai seama în cinci secunde în ce direcție este orientat scaunul, înseamnă că ai un IQ ridicat. Dar te înșeli dacă ești convins că deschiderea este înclinată spre dreapta. Ai reușit să identifici adevărata direcție spre care este orientat scaunul?

Dacă îți dai seama care e fața scaunului, ești un geniu

Dacă nu, iată un indiciu, atunci când te uitți la partea din față a scaunului, acesta are caracteristici sinuoase. Scaunul deformează literalmente realitatea cu designul său sinuos. Dacă încă ai probleme în a găsi răspunsul la iluzia optică a finalului de ianuarie, vei fi absolut surprins când vei viziona videoclipul de mai jos care arată cum funcționează. (vezi galeria)

 

Colecția ciudată de scaune îți pune mintea la contribuție

Aceste scaune ale studioului francez de design Ibride par deformate și inegale, dar, privite dintr-un anumit unghi, siluetele lor seamănă cu modelele clasice. Modelul Hidden Shaker este inspirat de mobilierul auster al mișcării religioase Shaker.

Descoperă rezolvarea la: Iluzia optică din parc. Ești un geniu dacă găsești iguana ascunsă în doar 16 secunde

Mobilierul a fost prezentat la târgul de design Maison&Objet din Paris, din 2013. Alte produse prezentate la târg au inclus pufuri și covoare de culoarea înghețatei și un difuzor în formă de pictogramă de volum a unui computer.

Soluția la iluzia optică a finalului de ianuarie

Sperăm că ai reușit să observi partea din față a scaunului. Răspunsul este că scaunul se află cu fața spre dreapta spate. Scaunele au fost proiectate în mod intenționat să pară deformate și inegale pentru a ne păcăli ochii. Designul include siluete care seamănă cu modelele clasice.

Vezi și: Iluzia optică a lunii ianuarie. Ai vedere de aviator dacă observi îngheţată ascunsă în imaginea de iarnă!

Acestea sunt alcătuite din trei scaune din placaj de fag, fiecare având la bază un design istoric. Dacă ți-a plăcut această provocare, mai avem și altele, tot ce ai de făcut este să acesezi acest link, și ai să găsesști și alte iluzii optice interesante care așteaptă să fie rezolvate.