Iluzia asta optică îți arată cât de bine stai cu vederea. Găsește, în doar 5 secunde, roboțelul din imagine

de: Anca Lupescu
17 12. 2023

Iluziile optice sunt o modalitate distractivă de a îți păcăli creierul și de a petrece timp liber departe de rutina ta monotonă. Aceste puzzle-uri sunt construite într-un mod astfel încât mintea ta încearcă să completeze golurile lipsă cu informațiile deja disponibile în creierul tău.

Cât de bine stai cu vederea?

Ai dat vreodată peste un astfel de joc care te-a uimit și te-ai întrebat cum să găsești răspunsul?

Ei bine, acest puzzle cu siguranță te va pune într-o stare festivă, dar în același timp et va provoca.

Știai că cuvântul „Robot” a fost folosit pentru prima dată în 1920? A fost folosit inițial pentru a denumi un humanoid fictiv.

Revenind la provocare, puzzle-ul este destul de ușor, dar necesită multă atenție pentru a găsi robotul ascuns în el.

Imaginea prezintă mulți elfi care lucrează într-o fabrică și printre ei, un obiect inanimat care este un robot se ascunde notoriu.

Provocarea aici este să găsești robotul într-un interval de timp. Concentrează-te doar pe imagine și folosește-ți abilitățile de observație la maximum și încearcă să găsești robotul ascuns în această imagine în 11 secunde.

Iată câteva sfaturi care să te ajute să rezolvi acest puzzle:

Oprește toate distragerile: Aceste iluzii optice și jocuri de memorie necesită atenție completă, deci este mai bine să oprești toate distragerile pentru câteva secunde și să te concentrezi asupra imaginii.

Mărește imaginea: Ia-ți timp și mărește diferitele secțiuni ale imaginii, cu siguranță vei găsi robotul ascuns.

Este chiar în fața ochilor tăi.

Felicitări, dacă ai găsit robotul, ești un adevărat maestru al puzzle-urilor.

Dacă nu ai reușit să găsești robotul, nu-i nimic, nu te descuraja. Doar continuă să cauți.

Acum, iată soluția. Robotul se ascunde în colțul din dreapta jos.

Iluziile optice – benefice pentru creier

Iluziile optice și jocurile pentru memorie și minte sunt două domenii fascinante care explorează și stimulează diferite aspecte ale funcționării creierului uman.

Ele sunt imagini care induc o percepție distorsionată a realității, determinând creierul să interpreteze în mod greșit informațiile vizuale.

Creierul nostru interpretează semnalele vizuale în funcție de contextul și experiența anterioară. Iluziile optice exploatează aceste interpretări și pot crea aparențe false sau distorsionate.

Studiul iluziilor optice ajută la înțelegerea modului în care creierul percepe și interpretează informațiile vizuale. Sunt adesea folosite în experimente psihologice și neuroștiințifice pentru a analiza procesele cognitive.