Ileana Stana Ionescu și soțul ei, Andrei Ionescu, deplâng moartea actorului Costel Constantin: „Soția l-a așteptat în cer, n-a putut trăi fără ea” EXCLUSIV
Costel Constantin a fost unul dintre cei mai respectați și iubiți actori români, cu o carieră impresionantă în teatru, film și televiziune. Născut pe 20 octombrie 1942, în Galați, acesta a demonstrat, de-a lungul decadelor, o versatilitate remarcabilă și o profundă pasiune pentru arta dramatică, contribuind semnificativ la cultura românească. Din păcate, actorul s-a stins din viață fulgerător, la vârsta de 81 de ani. Prin intermediul Playtech-Știri, actrița Ileana Stana Ionescu și soțul ei, Andrei Ionescu, au transmis condoleanțe după aflarea veștii tragice că actorul Costel Constantin a plecat la ceruri.
Marele actor Costel Constantin a murit
A murit actorul Costel Constantin, care lasă în urma sa o carieră de 60 de ani în teatru și roluri inegalabile. Costel Constantin a fost atras de teatru încă din tinerețe. După absolvirea Liceului „Vasile Alecsandri” din Galați, s-a îndreptat către București, unde a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (IATC), actuala UNATC. A studiat sub îndrumarea unor profesori de renume, care i-au modelat talentul și i-au insuflat rigoarea necesară unei cariere în actorie.
Soții Andrei și Ileana Stana Ionescu, dezvăluiri despre durerea actorului
Printre personalitățile din România care deplâng moartea actorului Costel Constantin se numără soții Andrei și Ileana Stana Ionescu. În exclusivitate pentru Playtech-Știri, cei doi au transmis un mesaj de condoleanțe.
„A plecat în cer, la soția lui, pe care a adorat-o, n-a mai putut trăi fără ea, ne spunea cât suferă de dorul ei. L-am sunat ieri, de ziua numelui, dar nu ne-a raspuns, apoi ne-a zis cineva că-i bolnav, internat. Am fost foarte apropiați, am jucat împreună, am făcut turnee, un foarte bun actor de teatru și de film, un camarad. S-a dus prea repede. Dumnezeu să-l odihnească!”, ne-a declarat familia Ionescu.
Costel Constantin și-a început cariera la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, unde a jucat în numeroase piese de referință ale dramaturgiei românești și universale. A colaborat cu regizori importanți și a interpretat o varietate de roluri, de la comedii la drame, demonstrând o capacitate extraordinară de a se adapta diverselor registre artistice.
Printre rolurile memorabile se numără cele din piesele „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, „Pădurea spânzuraților” de Liviu Rebreanu și „Hamlet” de William Shakespeare.
Succesul în cinematografie
Pe lângă cariera sa strălucită în teatru, Costel Constantin a avut un succes considerabil și în cinematografie. A debutat în film la începutul anilor 1970 și a jucat în numeroase producții românești de succes. Filme precum „Osânda” (1976), regizat de Sergiu Nicolaescu, și „Profetul, aurul și ardelenii” (1978), regizat de Dan Pița, l-au consacrat ca actor de film și i-au adus recunoaștere națională și internațională.
Interpretările sale cinematografice s-au distins prin intensitate și autenticitate, Costel Constantin reușind să aducă la viață personaje complexe și nuanțate, care au captivat publicul și au îmbogățit peisajul cinematografic românesc.
Recunoaștere și premii
De-a lungul carierei sale, Costel Constantin a fost distins cu numeroase premii și onoruri ce atestă valoarea și impactul său în lumea artistică. A primit Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER și Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, acordat de Președinția României pentru contribuțiile sale excepționale la cultura română.
Costel Constantin va rămâne un reper al teatrului și filmului românesc, un artist a cărui carieră s-a întins pe mai multe decenii. Cu un talent excepțional și o pasiune neclintită pentru arta dramatică, Costel Constantin lasă o amprentă de neșters asupra culturii românești.