“Îl urăsc pe Trump”. Ultimele cuvinte ale lunetistului care l-a împușcat pe Donald Trump. Cum s-a filmat Thomas Matthew Crooks pe internet

de: Andrei Simion
14 07. 2024

Bărbatul care l-a împușcat pe fostul președinte american Donald Trump a fost numit de FBI drept Thomas Matthew Crooks. Avea 20 de ani era din Bethel Park, Pennsylvania.

Donald Trump, rănit în timpul unui miting

Trump a fost împușcat în timpul unui miting din Pennsylvania, cu agenții Serviciilor Secrete lângă el. Republicanul a fost rapid scos în afara scenei și dus la mașină. FBI-ul spune că tratează incidentul ca pe o tentativă de asasinat.

Într-o postare pe rețeaua sa socială Truth, Donald Trump a spus că un glonț i-a străpuns „partea superioară” a urechii drepte. Mai devreme, purtătorul său de cuvânt a declarat că primește tratament la un centru medical local.

„Am știut imediat că ceva nu este în regulă, în sensul că am auzit un șuierat, împușcături și imediat am simțit glonțul rupând pielea”, a scris Trump. „A avut loc multă sângerare, așa că mi-am dat seama atunci ce se întâmplă”.

Sângele era clar vizibil pe urechea și fața lui Trump, în timp ce ofițerii de protecție l-au repezit. Agenții FBI au adăugat că incidentul este o „investigație activă și continuă”. Poliția din Pennsylvania susține că nu mai există amenințări în urma atacului.

Cine este Thomas Matthew Crooks

Suspectul a fost ucis la fața locului de ofițerii serviciilor secrete americane, a declarat purtătorul de cuvânt al agenției, Anthony Guglielmi. El a adăugat că un trecător a fost omorât în împușcătură, iar alți doi au fost grav răniți. Oficialii au dezvăluit ulterior că toate cele trei victime erau bărbați.

„FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, ca fiind subiectul implicat în tentativa de asasinare a fostului preşedinte Donald Trump, la 13 iulie, în Butler, Pennsylvania. Aceasta rămâne o anchetă activă şi în curs de desfăşurare, iar orice persoană care deţine informaţii care ar putea contribui la anchetă este încurajată să trimită fotografii sau înregistrări video online la FBI.gov/butler sau să sune la 1-800-CALL-FBI”, potrivit FBI.

Conform unui videoclip apărut în mediul online, tânărul s-a filmat în timp ce mărturisește că îl urăște pe Donald Trump. Clipul e făcut seara, în mașină:

„Numele meu este Thomas Matthew Crooks. Îi urăsc pe republicani. Îl urăsc pe Trump”.