Iei diverse leacuri pentru mahmureală? Cercetătorii vin cu vești proaste pentru tine

de: Iulia Statie
07 01. 2022

Mulți români încearcă diferite leacuri pentru mahmureală. Aceștia participă la o petrecere de pomină și se distrează până în zori, însă durerile de a doua zi le dau mari bătăi de cap, astfel că recurg la diferite trucuri. Specialiștii au demonstrat că nu totul este așa cum pare atunci când ele sunt folosite.

Ce s-a aflat despre leacurile pentru mahmureală

În cazul în care recurgi la diferite trucuri după o petrecere alături de apropiați, este bine să descoperi ultimul studiu demarat de specialiști. Mai exact, se pare că leacurile pentru mahmureală nu au în spate explicații solide. Experții au venit cu vești proaste în acest sens.

Au participat 386 de persoane la 21 de studii, iar experții au demonstrat că dovezile științifice cu privire la eficacitatea leacurilor pentru mahmureală sunt îndoielnice. Mai exact, specialiștii au transmis că singurul remediu împotriva mahmurelii ar fi un consum scăzut de alcool.

„Studiul nostru a constatat că dovezile privind aceste remedii împotriva mahmurelii sunt de o calitate foarte scăzută și este nevoie de o evaluare mai riguroasă.

Deocamdată, cel mai sigur mod de a preveni simptomele mahmurelii este să vă abțineți de la alcool sau să beți cu moderație.”, a zis epidemiologul Emmert Roberts, de la King’s College London din Marea Britanie.

Ce s-a aflat despre mahmureală

Aceștia au analizat o varietate de leacuri pentru mahmureală, printre care extractul de cuișoare sau ginsengul roșu. Cu toate acestea, chiar dacă anumite trucuri sunt folosite, se pare că durerile pe care le resimt oamenii după ce participă la un eveniment nu dispar chiar așa de ușor.

Se pare că simptomele mahmurelii s-au ameliorat în unele cazuri, însă metodele folosite pentru a colecta și evalua datele cu privire la acesta nu au avut un standard destul de solid. Mai exact, niciunul dintre presupusele leacuri nu a fost analizat în mai mult de un studiu, potrivit Science Alert.

Ce au demonstrat specialiștii

De asemenea, eșantionarea a mai reprezentat o altă problemă, ținând cont că în opt studii au participat bărbați. Cercetătorii au observat și diferențe uriașe între studiile anterioare atunci când vine vorba despre cantitatea de alcool consumată și alți factori care au contribuit la mahmureală.

„Numeroase remedii pretind că sunt eficiente împotriva simptomelor mahmurelii, multe dintre ele fiind comercializate ca leacuri pentru mahmureală. Cu toate acestea, lipsește o examinare științifică actualizată a literaturii de specialitate.”, au punctat cercetătorii.

Mâncarea consumată reprezintă un factor extern care are legătură cu mahmureală. În continuare, în cazul în care s-ar găsi câteva soluții cu privire la problemele descoperite de specialiști, poate ar putea să fie dezvăluit un leac pentru respectiva neplăcere, dacă cumva există cu adevărat.