Idei de machiaj de Halloween 2023. Trucuri pentru o apariție spectaculoasă

de: Ionuț Vieru
26 10. 2023

De Hallowen există tradiția ca cei mici, dar și adolescenții și adulții, să se costumeze în strigoi, vampiri, fantome, vrăjitoare și alte entități. Alături de costum veți avea nevoie și de un machiaj pe măsură. Aflați în rândurile următoare câteva idei de machiaj de Halloween 2023.

Când se sărbătorește Halloween 2023

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, însă a fost preluată de către mai multe popoare din lumea occidentală. S-a răspândit în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, însă există țări în care se sărbătorește în prima sâmbătă din luna noiembrie, precum Suedia. Halloween-ul este o sărbătoare distractivă, iar mulți abia așteaptă noaptea de 31 octombrie pentru a merge la colindat.

Numele sărbătorii provine din limba engleză. „All Hallows Even”, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților. Sărbătoarea vine cu o serie de tradiții și obiceiuri, iar una dintre cele mai cunoscute este costumarea în diferite personaje.

Citește și: Povestea dovleacului de Halloween. Cum a luat naștere tradiția de a sculpta dovleci

Idei de machiaj de Halloween 2023

Petrecerile de Halloween pot fi o adevărată provocare atunci când nu știți ce costumație sa alegeți. În astfel de cazuri, o soluție salvatoare poate fi un machiaj reușit, care sigur vă va scoate din anonimat și vă veți integra perfect în atmosfera sărbătorii. Iată câteva idei:

  • Păianjen

Păianjenul este unul dintre temele principale de Halloween. Un machiaj care să reprezinte un păianjen este o alegere inspirată pentru o astfel de petrecere. Trupul păianjenului poate fi ochiul dumneavoastră, iar picioarele să provină din linia genelor.

  • Pânza de păianjen

Dacă nu doriți să desenați un păianjen, o altă variantă ar fi o pânză de păianjen. O puteți face tot în zona ochiului. Trebuie doar să desenați o linie fină şi alungită pornind de la linia exterioară a genelor, înspre tâmple, apoi alte trei linii pornind de la linia genelor inferioare în jos, spre pomeţi şi obraz. Uniți toate liniile la capete și în centru pentru a avea o pânză de păianjen.

  • Drăcușor

Cu toții avem o parte bună și una întunecată. De asemenea, este un machiaj ușor de realizat. Puteți face două cornițe deasupra sprâncenei și codița sub ochi.

  • Pennywise

Dacă sunteți fanii acestei sărbători, cu siguranță ați vizionat filmul Pennywise. Este un machiaj mai complex, însă nu este foarte dificil de realizat. Cel mai probabil, produsele necesare se află deja în trusa ta de makeup.

  • Craniu

Un costum foarte popular de Hallowen este cel de fantomă sau de schelet. Cu acest machiaj sigur nu veți da greș.

Citește și: Curiozități despre Halloween. De ce se poartă hainele pe dos în noaptea de Halloween?

Cum este sărbătorit Halloween-ul în diferite țări

  • Halloween în China

În China, Halloween-ul este sărbătorit sub denumirea de „Teng Chieh”. În fiecare an, oamenii aprind lampioane și lumânări în memoria celor dispăruți și pentru a elibera spiritele rele captive care încă bântuie lumea.

  • Halloween în Germania

Există o tradiție ca, în zonele rurale, bătrânii ascund cuțitele din casă în noaptea de Halloween. Germanii sunt de părere ca spiritele rele au puterea de a mânui cuțitele, motiv pentru care le ascund.

  • Halloween în Anglia

În Anglia, această sărbătoare mai este denumită și „Mischef Night”. Oamenii obișnuiesc să își scoată ușile din balamale, iar pentru a fi feriți de spiritele rele, ușa ar trebui să fie aruncată într-un iaz.

  • Halloween în Cehia

În Cehia, Halloween-ul este sărbătorit diferit. În această noapte, membrii familie se adună pentru a participa la un fel de priveghi. Se adună toți într-un cerc în care fiecare membru are câte un scaun liber alături pentru un alt membru al familiei care a trecut în neființă.