Idei de activități de vară pentru copii. Alternative pentru părinții ocupați, care nu pot lipsi de la muncă
Idei de activități de vară pentru copii. Alternative pentru părinții ocupați, care nu pot lipsi de la muncă. Ne aflăm în vacanța mare. În această perioadă copiii nu merg la școală. Indiferent dacă lucrezi de acasă, ești un părinte casnic sau lucrezi în afara casei, ai nevoie de idei practice pentru a-ți ține copiii ocupați, în special în această perioadă a vacanței de vară. În caz contrar, aceștia pot ajunge să petreacă prea mult timp în fața ecranelor, ceea ce nu este bine pentru sănătatea lor psihică sau fizică.
Idei de activități de vară pentru copii. Ce alternative au părinții ocupați
Vacanța mare a început de aproximativ 3 săptămâni, de pe data de 10 iunie 2022. Părinții care sunt ocupați cu munca se gândesc la e pot să facă cu copiii lor în această perioadă, pentru ca aceștia să nu stea în casă, în fața ecranelor. Iată câteva idei de activități de vară pentru copii.
Cea mai ieftină alternativă și care este cea mai la îndemâna tuturor este ca părinții să ducă la bunici copiii aflați în vacanță. Dacă copii nu au bunici nici la țară, nici la oraș, părinții sunt nevoiți să îi ducă la un afterschool.
Prețul afterschool-ului
Pe timpul verii sunt deschise multe afterschool-uri. În general, programul acestora începe de dimineață de laora07:00 și se termină seara la ora 19:00. Costul unei luni de afterschool ajunge undeva la 1500 de lei. Acest preț include:
- micul dejun
- gustarea de fructe
- masa de prânz
- gustarea după amiaza
- supravegherea video
- activitățile distractive și recreative.
Se pot plăti suplimentar, alte activități de vară pentru copii, opționale la care poate participa copilul tău, cum ar fi:
- cursuri de limba engleză
- germană
- dans
- balet
- arte marțiale
- arte plastice
- teatru
- dezvoltare personală
- logopedie
- șah.
Se percep taxe suplimentare și pentru activitățile extracurriculare, cum ar fi: vizitele la muzee sau spectacolele de teatru sau de circ.
Idei de activiăți de vară pentru copii. Ce beneficii au taberele
Pentru a-și dezvolta anumite abilități, fiecare copil trebuie să aibă oportunitatea de a merge într-o tabără de vară. Totodată copiii se și distrează în aceste tabere. Ei socializează și leagă prietenii noi.
În general taberele se organizează în timpul vacanței de vară. În cadrul acestora copiii vor vizita locuri în care vor realiza activități specifice vârstei. De asemenea, ei vor avea parte și de relaxare.
Costurile unei tabere de vară
Prețul unei tabere se situează undeva în jurul sumei de 1850 de lei. Aici sunt incluse transportul dus-întors, precum și mesele principale. Participanții taberelor de vară au șansa de a practica mai multe activități, printre care:
- mountain-bike
- escaladă
- tir cu arcul
- înot
- trekking
- adventure
- drumeții montane
- multe alte activități outdoor și indoor.
Pregătirea copilului pentru tabără
Copilul trebuie pregătit înainte de a merge în tabără, în special dacă se află la prima experiență de genul. El trebuie informat în ceea ce privește programul din tabără și despre activitățile pe care le va desfășura acolo.
Este benefic pentru copil să meargă într-o tabără, deoarece acesta va fi expus diversității și va fi nevoit să se adapteze la situații și oameni noi. El va fi pus în situația de a se descurca singur, lucru care va face să îi crească stima de sine. Acesta va avea ocazia să dobândească abilități pe care altfel nu ar fi avut ocazia să le dobândească. Potrivit psihologilor, aceasta ar fi cea mai eficientă modalitate prin care îți poți obișnui copil să devină independent și mai încrezător în propriile forțe.