Icre de fasole, rețetă de post. Cât de repede se face
Dacă îţi place salata de icre de peşte, dar ţii post, reţeta de mai jos este ideală pentru tine. Mai mult, poate fi o variantă de aperitiv pentru persoanele vegetariene.
Reţeta de icre de fasole te scoate din impas
Este Postul Sfintei Mării, motiv pentru care credincioşii îşi îndreaptă atenţia către mâncărurile care să nu conţină carne, peşte sau lactate. Dacă nu ştii ce să mai pregăteşti rapid pentru cei dragi, cu reţeta aceasta mergi la sigur. De asemenea, este o variantă extraordinară de aperitiv pentru cei vegetarieni.
Este important de precizat că ai nevoie de doar câteva ingredient simple şi ieftine, iar prepararea durează doar câteva minute. Ia un pix şi notează totul în caietul cu reţete, nu vei regreta!
De ce ingrediente ai nevoie:
- 500 g fasole albă din conservă
- zeamă de la o lămâie
- 80-100 ml ulei
- sare, piper
- 1 ceapă albă
Mod de preparare ICRE DE FASOLE:
Tot ce ai de făcut este să scurgi fasolea cu ajutorul unei site şi să păstrezi puţin din zeama din conservă. Dai la blender boabele împreună cu uleiul şi zeama de lămâie şi amesteci până obţii un piure cremos. Dacă nu are consistenţa dorită, adaugi puţină zeamă din conservă şi continui să mixezi.
Apoi, transferi totul într-un bol, adaugi ceapa tocată fin şi condimentezi, după gust, cu sare şi piper. Rezultatul este un preparat clasic de post, consistent, aromat şi cremos. Poftă bună!
Consumul de fasole albă oferă multiple beneficii organismului uman. Aceasta este bogată în antioxidanţi şi conţine cantităţi importante de molibden implicat în procesul de detoxifiere. De asemenea, este o sursă importantă de fibre şi proteine şi are un indice glicemic scăzut.