Ianis Hagi a semnat un nou contract. Salariul lui a scăzut însă substanțial. Câți bani va încasa

de: Ionuț Vieru
31 08. 2024

Un nou început pentru Ianis Hagi. Fotbalistul român în vârstă de 25 de ani, își reia cariera la Glasgow Rangers după o perioadă dificilă marcată de o accidentare gravă.

Ianis Hagi a semnat cu Glasgow Rangers

Jucătorul a semnat un nou contract cu clubul scoțian, însă de această dată cu un salariu redus, renunțând la clauza anterioară care i-ar fi majorat automat veniturile odată cu atingerea pragului de 100 de meciuri oficiale pentru echipă.

Hagi a trecut printr-o lungă perioadă de recuperare, după ce a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior la genunchiul drept, într-un meci din Cupa Scoției împotriva echipei Stirling, accidentare care l-a ținut departe de teren timp de peste un an.

În ciuda dificultăților, el și-a păstrat optimismul și determinarea, declarând că este conștient de provocările pe care le presupune revenirea la forma maximă:

„Trebuie să fiu realist fiind accidentat un an. Poate că durează 10 jocuri, poate 20, nu știu. Dar sunt un tip care se străduiește mereu să devină mai bun”, a spus Hagi în cadrul unui interviu pentru Rangers.

Deși în vara trecută echipe precum Rapid și FCSB și-au exprimat interesul pentru a-l aduce înapoi în România, Ianis Hagi a ales să rămână la Glasgow Rangers, fiind convins că încă mai are multe de oferit în fotbalul european.

Jurnaliștii scoțieni au comentat pozitiv decizia sa de a continua la Rangers, remarcând evoluțiile sale promițătoare chiar și în echipa secundă, și consideră că Hagi ar putea fi un atu important pentru echipă în viitor.

Prin semnarea noului contract, Ianis Hagi își reafirmă angajamentul față de Rangers, echipă pentru care a devenit un jucător emblematic, chiar dacă drumul său spre revenirea completă pe teren mai necesită răbdare și eforturi continue.

Gigi Becali îl vrea pe Ianis Hagi la FCSB

Gigi Becali face demersuri pentru a-l aduce pe Ianis Hagi la FCSB, dorind să-l vadă jucând în Europa League sub culorile echipei sale. Patronul FCSB a anunțat că este gata să discute cu Gică Hagi pentru a ajunge la o înțelegere privind transferul mijlocașului în vârstă de 25 de ani.

„Mă oblig să joace Ianis titular în toate cele 8 meciuri europene. Și Gică să hotărască schimbarea lui, să decidă el când iese de pe teren”, a declarat Gigi Becali la România TV.

Dacă mutarea s-ar concretiza, Ianis Hagi ar intra în competiție pentru un loc de titular cu jucători precum Marius Ștefănescu, Baeten și David Miculescu, existând și varianta ca el să-l înlocuiască pe Darius Olaru.

În trecut, Ianis Hagi a fost și pe radarul celor de la Rapid, care au ajuns la un acord cu Glasgow Rangers, însă internaționalul român a refuzat să revină în Superliga.

De asemenea, tatăl său, Gică Hagi, a precizat în mai multe rânduri că Ianis ar mai juca în România doar pentru Farul Constanța. Cu toate acestea, Becali speră ca planul său de a-l aduce pe Ianis la FCSB să prindă contur.