Ianis Hagi a semnat cu o echipă de top din Spania. Anunțul e oficial

de: Ștefan R. Apostol
27 08. 2023

Dacă zilele trecute se vorbea de incertitudinea tânărului internațional român, informațiile de astăzi schimbbă cu totul lucrurile. Glasgow Rangers se desparte de Ianis Hagi, acesta a semnat cu o echipă de tot din Spania, iar anunțul e oficial.

Glasgow Rangers se desparte de Ianis Hagi

Nu este o glumă de ”1 aprilie”, ci este deja un anunț oficial venit din partea reprezentanților clubului scoțian care spune că Glasgow Rangers se desparte de Ianis Hagi.

Vezi și: Ce echipă din Anglia vrea să-l cumpere pe tânărul Hagi. Glasgow Rangers i-a mărit prețul, după oferta de ultimă oră

Conform presei scoțiene, și a anunțului de pe siteul echipei, înțelegerea cu gruparea din La Liga este finalizată sub rezerva autorizării internaționale.

”Toată lumea de la Rangers îi dorește lui Ianis binele”

Încă din presezon, Ianis Hagi a fost frustrat de lipsa sa de oportunități la prima echipă, după ce a revenit în formă completă după mai bine de un an de absență din cauza unei accidentări la ligamentul încrucișat anterior.

”Toată lumea de la Rangers îi dorește lui Ianis binele pentru împrumutul său, care îi oferă o oportunitate fantastică pentru fotbalul regulat după ce a petrecut aproape un an în afara din cauza unei accidentări.”, se spune în declarația din partea clubului Glasgow Rangers.

Ianis Hagi a semnat cu o echipă de tot din Spania

Jucătorul de 24 de ani s-a alăturat inițial lui Rangers sub formă de împrumut în ianuarie 2020 de la echipa belgiană Genk, înainte de a semna mutarea de 3 milioane de lire sterline în vara următoare.

El este sub contract până la 2026 cu cei dela Glasgow Rangers, după ce a semnat un nou contract la începutul acestui an.

Hagi și-a prezentat situația după victoria din Cupa Ligii împotriva celor de la Morton.

„Nu am avut timp să mă gândesc la asta. Uite, cred că fiecare jucător de fotbal vrea să joace.

Evident, sunt dezamăgit de situația în care mă aflu [în]. Dar respect deciziile antrenorilor. Asta nu înseamnă că sunt de acord cu ele, dar le respect.”, declara tânărul internațonal român.

Deportivo Alaves a făcut o ofertă de împrumut pentru român, iar potrivit publicației spaniole Relevo, formația bască îl dorește pe jucătorul de 24 de ani.

Aceștia susțin că formația din La Liga a făcut o ofertă de împrumut pe un sezon, deși nu este inclusă o opțiune de cumpărare.

Vezi și: Glasgow Rangers i-a stabilit prețul. Scoțienii au dezvăluit care a fost cea mai mare greșeală a jucătorului român

Nu a fost agreat de noul antrenor, Michael Beale

Așa cum scria toată presa sportivă scoțiană, totul a început odată cu venirea noului antrenor Michael Beale, care nici în presezon, și nici în sezonul regulat, nu l-a introdus în primul 11, precum nici în meciurile de calificare din grupele Champions League decât din postura de rezervă.

Ianis Hagi pleacă la Deportivo Alaves

Cu toate acestea, Ianis Hagi nu a criticat deciziile antrenorului, recunoscându-i, în cele din urmă, autoritatea:

„El este managerul acestui club de fotbal. Eu sunt un tip simplu și iubesc fotbalul. Mă antrenez zilnic, am revenit după o accidentare de un an.

Ei știu cine sunt, știu istoria mea la acest club de fotbal și ce am făcut. Vreau doar să joc fotbal”, mai declara Ianis Hagi la finalul meciului cu cei de la Morton.

Vezi și: Ianis Hagi, așteptat să semneze cu noua echipă. Ce sumă va primi Glasgow Rangers

Michael Beale recunoștea zilele trecute că jucătorul ar putea fi pe cale să plece de pe Ibrox, dar, cu toate astea, informația a fost validată oficial deabia astăzi.

Tânărul Hagi pleacă în La Liga, unde va juca sub formă de împrumut pentru cei de la Deportivo Alaves, până la finalul actualului sezon competițional.