Iahnie de fasole pentru 1 decembrie, reţeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul secret care o face delicioasă

Iahnie de fasole pentru 1 decembrie, reţeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul secret care o face delicioasă
Iahnie de fasole pentru 1 decembrie, reţeta lui Radu Anton Roman

Un preparat tradițional, potrivit pentru cei care respectă restricțiile alimentare impuse în timpul postului Crăciunului și care nu poate lipsi de pe masa românilor de Ziua Națională. Învață cum să prepari iahnie de fasole pentru 1 Decembrie, după rețeta lui Radu Anton Roman. Un ingredient secret o face delicioasă.

Iahnie de fasole pentru 1 Decembrie

Iahnia de fasole este unul dintre cele mai apreciate preparate, savurat atât de români cât și de străini, fiind, de fapt, vedeta perioadelor de post din an.

Dacă vrei ca de 1 Decembrie să îți răsfeți familia și musafirii, trebuie să încerci rețeta lui Radu Anton Roman de iahnie de fasole.

Ingrediente

Pentru a o prepara, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:

  • o jumătate de kilogram de fasole
  • 75 de mililitri de ulei
  • două sau trei cepe
  • doi morcovi
  • doi ardei grași
  • două roșii
  • o lingură de boia de ardei
  • 200 de mililitri de bulion de roșii
  • o foaie de dafin
  • un cățel de usturoi
  • o legătură de pătrunjel verde
  • o lingură de oțet aromat cu tarhon
  • o linguriță cu zahăr
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare iahnie de fasole

Potrivit rețetei lui Radu Anton Roman, se spală fasolea cu simț de răspundere și se lasă la înmuiat peste noapte, în apă rece. A doua zi, se scurge apa și se toarnă peste boabe trei litri de apă rece și puțină sare și se pun la fiert. Dacă vrei să scurtezi timpul de fierbere, se recomandă folosirea unui vas cu presiune – va fi gata în doar o jumătate de oră.

Se spală și se curăță legumele. Ceapa și morcovii se toacă mărunt sau se pot da prin răzătoare, apoi se pun la călit în ulei, cu boiaua de ardei – se poate folosi cea dulce sau picantă, în funcție de preferințe. Se adaugă și ardeii și roșiile tocate. Amestecul se stinge cu bulion de roșii și, ingredientul secret, o lingură de oțet.

În funcție de consistența pe care o preferi, mai poți scurge din excesul de apă. Legumele călite se pun peste fasolea fiartă și se adaugă și foaia de dafin, zahărul, usturoiul tocat, sarea și piperul și se mai lasă la foc mic încă un sfert de oră. La final se pune și pătrunjelul tocat.

Iahnia de fasole se servește cu murături și ardei iute.

Urmăriți Playtech.ro și pe