I se cere demisia lui Ion Țiriac de la Federația Română de Tenis. Acuze grave la adresa președintelui FRT

Autor: Diana Radu - 16:47, 16 nov. 2019
Opoziția îi cere lui Ion Țiriac să demisioneze din funcția de președinte FRT

Opoziția, prin vocea lui Mihai Rusu, unul dintre cei mai activi contestatari ai conducerii FRT, îi cer demisia lui Ion Țiriac din funcția de președinte al Federației Române de Tenis: ”Este singura soluție de salvare a tenisului românesc”. Ce acuze îi aduce Mihai Rusu lui Ion Țiriac?

Cine îi cere demisia lui Ion Țiriac din funcția de președinte al Federației Române de Tenis

La ultima Adunare Generală convocată de către conducerea FRT, opoziția a reacționat vehement. Mihai Rusu, unul dintre cei mai activi contestatari ai conducerii FRT a cerut demisia lui Ion Țiriac din funcție. În plus, acesta a mai lansat și o serie de acuze grave la adresa președintelui FRT, Ion Țiriac.

”Desfășurată într-o atmosferă de mare sărbătoare, sub conducerea lui Ion Țiriac, Adunarea Generală Ordinară convocată de dictatorul-președinte a votat în unanimitate programul implus de cei care dețin monopolul din tenisul românesc”, a declarat, pentru Libertatea, Mihai Rusu.

Mihai Rusu îi cere demisia lui Ion Țiriac din funcția de președinte al Federației Române de Tenis
Mihai Rusu îi cere demisia lui Ion Țiriac din funcția de președinte al Federației Române de Tenis

Fostul tenismen stabilit în Germania a continuat: ”În data de 14 noiembrie 2019, am recunoscut regia congreselor organizate în regimul de tristă amintire. În cadrul Adunării, prezidate de către maestrul de ceremonii Ion Țiriac, 20 de electori au votat în unanimitate raportul Comitetului Director pentru perioada de la ultima Adunare Generală, fără dată, din anul 2018 până în prezent. La fel s-a procedat și cu bugetul de venituri-cheltuieli pe 2019.

Ar fi trebuit să scrie pe ordinea de zi, de exemplu, decontul de la Fed Cup, Cupa Davis sau al turneului WTA de la București. Mai trebuia să apară creditul oferit de Ion Țiriac și costurile proceselor pierdut de FRT cu opoziția. Lor le trebuia adăugat auditul 2018-2019, pentru a afla și opinia publică cum au fost afiliate 181 de cluburi, în condițiile în care MTS a respins categoric acest demers.

În aceste condiții, Adunarea Generală Ordinară din 14 noiembrie se încardează într-un film prost regizat. Dezimformarea a făcut parte din scenariu, iar intoxicarea cu virusul ”p”, de la presiune, pe electori reprezintă contaminarea unei Adunări Generale pentru salvarea celor din fruntea FRT.

Opoziția nu a participat la acest adevărat teatru absurd de la FRT, pe fondul problemelor de legalitate constatate chiar de către Ministerul Tineretului și Sportului. În aceste condiții, singura soluție de salvare a tenisului românesc o reprezintă demisia șefului ei, Ion Țiriac”, este de părere Mihai Rusu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI