Hotelul genial unde stai la fel ca în Palatul Versailles. Ireal cât costă o noapte de cazare

Hotelul genial unde stai la fel ca în Palatul Versailles. Ireal cât costă o noapte de cazare
Aici luxul este la el acasa

Pentru iubitorii de lux și opulență, Palatul Versailles are acum pe domeniul său și un hotel de lux, cu același stil din fosta reședință a regilor francezi.

Luxul și opulența sunt la ele acasă

Le Grand Controle este numele hotelului și are zeci de camere cu vederi către grădinile Palatului Versailles. Nu mulți își permit să stea aici, pentru că prețul unei nopți de cazare este de 1.700 de euro.

Compus din 14 camere regale, Le Grand Controle este situat în trei clădiri istorice care datează din 1681 și au fost restaurate de arhitectul și designerul de interior Christophe Tollemer. Hotelul de lux a fost inaugurat la începutul lunii iunie și este primul deschis pe domeniul Palatului Versailles, în istoria sa de 350 de ani.

Le Grand Controle oferă priveliști fabuloase asupra celebrului Orangerie al palatului, o grădină cu livadă proiectată de arhitectul francez Jules Hardouin-Mansart, care are portocali, lămâie, oleandru, palmieri și rodii.

Oaspeții se vor putea bucura și de Piece d’Eau des Suisses, o piscină ornamentală de 13 hectare excavată de garda elvețiană între 1679 și 1682.

Numele hotelului vine de la clădirea Grand Controle, construită de arhitectul preferat al lui Louis XIV Jules-Hardouin Mansart, care este una dintre cele trei clădiri ale Palatului, împreună cu Le Petit Controle și Pavillon.

Le Grand Controle, care este a șasea proprietate a hotelului de lux marca Airelles, oferă un centru spa Valmont cu o piscină interioară de 15 metri.

Ce facilități oferă hotelul

Restaurantul din incintă, condus de renumitul bucătar Alain Ducasse, oferă un meniu inspirat de Ludovic al XIV-lea, care a condus Franța timp de 72 de ani, precum și mâncăruri franceze clasice și un ceai de după-amiază dedicat unui alt renumit rezident al palatului, Marie Antoinette .

Fiecare dintre camerele decorate individual ale lui Le Grand Controle poartă numele unei persoane cu o legătură puternică cu proprietatea, inclusiv al omului de stat Jacques Necker, care a servit pe Ludovic al XVI-lea ca director general al finanțelor și fiica sa, Madame de Stael.

Oaspeții vor avea propriul majordom, acces la bărci și mașinuțe de golf, precum și acces la palat și tururi private de la Queen’s Hamlet (Le Hameau de la Reine).

O serie de experiențe exclusive sunt, de asemenea, disponibile pentru rezervare, inclusiv acces după program la Sala Oglinzilor, care oferă o șansă unică de a explora celebra sală și cele 357 de oglinzi ale sale fără prezența altor persoane.

Palatul Versailles s-a redeschis publicului la începutul acestui an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI