Harta zonelor cu șefi de poliție fără pregătire profesională. “Lista nu se oprește aici”

de: Alexandra Chivu
30 07. 2019

Românii sunt plini de furie și neputință, putând doar să își manifeste durerea în stradă, prin diferite proteste. Părinții victimelor nu au ce îngropa. Demisiile curg. Sacul de îngrijorare al românilor a refulat, iar viitorul, în condițiile de față, nu sună bine.

Harta zonelor cu șefi de poliție fără pregătire profesională

Toate acțiunile de mai sus au fost cauzate de atitudinea autorităților din seara de 25 iulie, când o fetiță a sunat la 112 pentru a cere ajutor, dar ajutorul a sosit mult prea târziu. În România e haos, anchetatorii cazului din Caracal primesc noi piste, câțiva polițiști sunt desconspirați, în timp ce unii vin cu soluții ori ”arată cu degetul” zonele cu șefi de poliție fără pregătire profesională. Ultimul detaliu menționat a fost ”dat lumii” de către deputatul USR Claudiu Năsui. Politicianul a publciat pe pagina oficială de Facebook o hartă despre care spune că prezintă județele în care șefii de Poliție au fost numiți pe criterii politice, fără să aibă pregătire profesională.

„Problema noastră nu este un om sau câțiva oameni, fără de care sistemul ar fi perfect. Problema este întregul sistem. Iar sistemul se apără de fiecare scandal printr-un sacrificiu de formă. Opinia publică e potolită prin demisii. Depinzând cât de groasă e treaba, poate fi o demisie sau mai multe. Dar toate sunt de formă. Dar să nu credeți că cei care pleacă merg în privat să vadă cum e să cauți clienți, să trebuiască să fii responsabil pentru munca pe care o faci. Deloc, de cele mai multe ori cei demiși rămân tot în sistem, doar că merg la altă agenție de stat”, scrie Năsui.

Totodată, deputatul susține că, în funcțiile de conducere din Poliția Română se află oameni care au picat examenul de ocupare a postului. Cu toate acestea, au fost numiți direct în funcție, dar și ”prieteni apropiați ai politicienilor corupți” sau ai aparatului de partid și ”oameni acuzați de agresiuni sexuale, abuz de minori, favorizarea inculpaților”.