08 aug. 2020 | 11:17

Harta clanurilor interlope din România. Legătura neștiută a lui Liviu Dragnea cu Duduienii și Emi Pian

Știri generale
Harta clanurilor interlope din România. Legătura neștiută a lui Liviu Dragnea cu Duduienii și Emi Pian
Harta clanurilor interlope din România. Legătura neștiută a lui Liviu Dragnea cu Duduienii și Emi Pian

Există zone controlate de interlopi de multă vreme, iar lupta pentru supremație este continuă. Mulți se află la închisoare deoarece au furat, au omorât, au violat, au dat bani cu camătă, însă își exercită puterea și prin intremediul locotenenților. Iată, așadar, harta clanurilor mafiote din România, și legătura lui Liviu Dragnea cu unii dintre cei mai temuți interlopi.

Nu există zonă în România care să nu aibă la strajă un clan. De altfel, și Capitala funcționează la fel, iar fiecare sector este influențat de un anume grup. Chiar dacă mulți sunt la închisoare după ce au făcut ilegalități, ei continuă să își exerciteze forța prin intermediul unui liant.

  • Clanul Geamănu – sectorul 1

Cel mai cunoscut dintre ei este Sandu Geamănă. El a fost condamnat definitiv la 27 de ani de închisoare pentru omor. Tot acest clan a ajuns în atenția publică după ce membrii grupării au fost implicați în furtul mașinii lui Gigi Becali.

  • Clanul Caran – sectorul 2

Specializat în trafic de droguri și de persoane, la concurență cu Clanul Duduienilor, care acționează în zona Pantelimon. Aceștia au fost luați în vizor de polițiști pentru fapte de proxenetism și trafic de droguri.

  • Clanul Duduienilor

De menționat este că clanul Duduianu este considerat printre cele mai violente din Bucuresti. Astfel, Membrii gruparii de crima organizată nu ezita sa-si expună public opulenta, pe retelele de socializare: vile luxoase, masini scumpe sau petreceri fastuoase.

Povestea clanului Duduienilor începe de la sfârșitul anilor 80, în comuna Sintești, Ilfov, „raiul” furturilor de fier vechi. Pentru că localitatea era prea mică pentru visele lor, frații Ion, Cristofor și Niculae Duduianu, tatăl lui Florin Mototolea, și-au unit forțele și au intrat în ”afaceri” în Pantelimon, Sectorul 2 al Capitalei. Ferocitatea acestui clan l-a adus pe lista celor mai periculoase grupări infracționale din Capitală. Deși la început se ocupau cu furturi de fier vechi sau spargeri de locuințe, clanul Duduianu și-a făcut un renume din infracțiuni comise cu violență. De-a lungul timpului, membrii au mai fost săltați pentru taxe de protecție, cămătărie, șantaj. Unii dintre ei au lăsat mulți oameni fără case după ce i-a obligat, prin lipsire de libertate, să semneze acte pentru presupuse datorii ori încercau să vândă cu acte false, diverse imobile. Alți membrii ai grupării au fost cercetați pentru infracțiuni grave, precum tâlhărie, proxenetism, omor și trafic de droguri. Printre cei care s-au remarcat în ultimele decenii au fost: Miltiade Văduva, zis Seif, Radu Reget, zis Denom, Vasile Duduianu, zis Estronom si Mircea Vitalis Duduianu.

  • Clanul Chira – sectorul 3

Au câștigat supremația în lumea interlopă ocupându-se de prostituție. În aceeași zonă a Capitale și-a desfășurat infracționalitatea și Sile Pietroi, implicat adesea în bătăi de stradă sau șantaj.

  • Clanul Sportivilor – sectorul 4

A devenit cunoscut în lumea infracțională pentru taxele de protecție pe care le cereau și fraudele cu cărți de credit. Tot aici își fac veacul și membrii clanului Gruia, cercetați pentru evaziune fiscală și tâlhării.

  • Clanul Cămătaru – sectorul 5

De-a lungul timpului, frații Balint au fost cercetați pentru diferite infracțiuni, precum proxenetism, loviri, alte violențe. În acest moment, se află încarcerați în penitenciar după ce au fost condamnați la ani grei de închisoare. Sile Cămătaru a primit 5 ani și 6 luni de închisoare, iar fratele său, Nuțu, a primit 5 ani și 5 luni de închisoare.

  • Clanul Luptătorilor – sectorul 6

Și-a câștigat supremația prin presupuse taxe de protecție.

Ce legătură are Liviu Dragnea cu grupările mafiote

Pe data de 07.09.2010, Liviu Dragnea vorbea despre clanurile mafiote. La acea vreme, fostul lider PSD susținea că, în Dâmbovița, există clanuri mafiote care sunt protejate politic, cu scopul de a da bani liderilor politici locali ai PDL. Peste ani, Liviu Dragnea vine la un proces la Înalta Curte flancat de interlopii din clanul Duduienilor.

„În Dâmboviţa, există o protecţie politică serioasă a unor, nu numai a unui, a unor clanuri mafiote. (…) Nu trebuie să acuzăm poliţia. Nu numai în Dâmboviţa şi nici în alte judeţe. Sunt foarte multe cazuri, enorm de multe cazuri, când poliţiştii au vrut să-şi facă datoria, au început cercetările, au început acţiunile şi au fost stopaţi politic”, menționa Dragnea la acea vreme.

Claudiu Manda a cumpărat de la un interlop

Nu de mult, Claudiu Manda, și-a cumpărat o vilă în centrul Craiovei, iar achiziția a stârnit controverse în rândul opiniei publice, deoarece la iveală a ieșit faptul că impresionanta locuință costă 230.000 de euro și aparține interlopului Bănică Emanuel, un membru în banda Topino, ce fură bani din bănci italiene folosindu-se de carduri clonate. Aceste informații au fost dezvăluite de fostul deputat de Dolj, Horațiu Buzatu.

PlaySport
Cea mai frumoasă femeie din lume, vacanță fără fotbalistul român care i-a devenit soț! Cât de departe pleacă
Ego.ro
Antonia, GOALĂ pușcă! Poza din intimitate a scăpat pe net. Doar Alex Velea o vede AȘA
Digi24
Prima reacție a Rusiei după atacul Iranului asupra Israelului: „Totul depinde de următorii pași”
Cancan.ro
Kate Middleton, încă un diagnostic dur! S-a aflat de ce afecţiune suferă
GSP.ro
Alex Pițurcă, surprins în compania altei femei » Cum a reacționat Cristina Ich, partenera sa de viață
Stirile PROTV
De ce a atacat Iranul teritoriul Israelului, deși știe că are o capacitate militară inferioară: ”Trebuiau să răspundă!”
Romania TV
Acuzaţii penale pentru Anamaria Prodan. Ce ar fi făcut impresara pentru a-l ajuta pe Reghecampf: „Aşa-ţi trebuie!”
Capital.ro
Antena 3, decizie pentru MIRCEA BADEA. Ce se întâmplă cu emisiunea de pe post
EVZ.ro
Tot mai mulți nefumători au cancer pulmonar. Explicația este terifiantă
Adevarul
Ucraina „fierbe“: înfrângerea teribilă cu România, descrisă într-un cuvânt de presa de la Kiev
BZI.ro
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Cine va lua premiul de 100.000 de euro
Spynews.ro
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Libertatea.ro
Cheia anchetei din cazul celor 17 decese de la Spitalul Sf. Pantelimon. Ce este noradrenalina și cum se poate verifica dacă a fost folosită corect
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
A început războiul în Orientul Mijlociu! Reacția României, după atacurile Iranului asupra Israelului
Redactia.ro
”Fără precedent!”. Câți bani încasează România, după revenirea neverosimilă cu Ucraina și calificarea la ”Cupa Mondială”
Digisport.ro
Digi RCS&RDS dispare din luna mai. Reprezentanții companiei au făcut anunțul
Click.ro
Theo Rose a recunoscut că îl plăcea pe Anghel Damian din timpul relației cu Alex Leonte: „Strici și casa omului și pe a ta. Și-a asumat un mare risc...”
Viva.ro
Clasa de mijloc a dispărut complet: O țară care avea cândva economia cu cea mai rapidă creștere din lume este acum în colaps
Digi24
Delir după delir la televiziunea rusă: „Trebuie să-i facem pe europeni să înțeleagă că pot muri, că va fi război nuclear în Europa”
Digi24
Divorțul care zguduie lumea mondenă! Și-au spus ADIO după 23 de ani! Nimeni nu se aștepta la asta!
Unica.ro
Mari schimbări pentru YouTube. Noi posibilități pentru utilizatori
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Mellina s-a vindecat după câteva luni în care s-a confruntat cu probleme de sănătate. A fost la un pas de anorexie
Spynews
Anunț pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Acest lucru este total INTERZIS
Capital.ro
Localitatea din România în care s-a deschis o fabrică nouă de senzori industriali: ”Elvețienii au analizat mai multe locații din Europa”
Antena 3
Crina Mardare și Mișu Cernea, poveste de dragoste atipică. Nu au locuit niciodată împreună, deși au o relație de peste două decenii
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Nu-mi pasă...”
Avantaje
S-a aflat când vine SFÂRȘITUL LUMII! NU e așa cum CREDEAM
Mediaflux
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O femeie a văzut că „porțile iadului” s-au deschis chiar în curtea casei sale, în toiul nopții. Câinele a „simțit” și i-a indicat locul. Ce a urmat
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro