Hainele pe care să nu le speli niciodată cu balsam. Le strici imediat

de: Ioana Bucur
28 03. 2023

Parfumează țesăturile și le face mai moi, dar nu trebuie folosit mereu, indiferent de condiții, pentru că poate ajunge să facă mai mult rău decât bine. Află, din rândurile de mai jos, care sunt hainele pe care să nu le speli niciodată cu balsam de rufe.

Care sunt hainele pe care să nu le speli vreodată cu balsam

Pentru cei mai mulți dintre noi, a devenit aproape un gest reflex, acțiuni pe care le executăm în mod automat: sortăm rufele, le bagăm în cuva mașinii de spălat, turnăm detergent și balsam în compartimentele speciale, alegem programul potrivit și apăsăm „Start”.

O greșeală, explică specialiștii. Produsele folosite trebuie mereu alese în funcție de tipul țesăturilor.

Cu toate că mulți cred că adăugarea balsamului de rufe este întotdeauna o idee bună, realitatea este cu totul alta. Unele haine se pot deteriora dacă sunt expuse constant acestui produs, două exemple fiind articolele vestimentare din mătase sau bustierele sport.

În compoziția balsamului se găsesc elemente care creează o peliculă pe fibrele țesăturilor. Cu timpul, aceasta va duce la deteriorarea unor materiale.

Primul semn că țesăturii nu îi priește tratamentul primit la spălare este mirosul. Hainele vor căpăta un iz neplăcut ce nu are nicio legătură cu murdăria.

Te-ar putea interesa și: Trucurile banale prin care tricourile tale nu se vor mai decolora. Ce trebuie să faci înainte să le pui în mașina de spălat

Pe listă sunt și articolele pentru bebeluși

Piesele de îmbrăcăminte care au fost concepute pentru a fi purtate în timpul antrenamentelor fizice sunt primele afectate de balsam. Ele sunt făcute pentru a absorbi umezeala, o capacitate pe care acea peliculă o împiedică.

Articolele de îmbrăcăminte pentru nou-născuți sunt de obicei realizate din țesături delicate, special adaptate pielii lor sensibile. Spălarea lor cu balsam de rufe riscă să provoace reacții alergice la bebeluși, așa că încercați să o evitați.

Uită de balsam de fiecare dată când speli un articol vestimentar din lână.

Pe listă includem și hainele delicate, adică cele făcute din mătase, poliester și cașmir. Acestea sunt articole de îmbrăcăminte moi de la sine, așa că nu au nevoie de ajutorul niciunui balsam chimic.

Ultimele pe listă sunt hainele impermeabile. Pantalonii și hainele de ploaie sunt articole de îmbrăcăminte speciale, care resping apa și umiditatea. Este indicat să fie duse la o curățătorie profesională.

Te-ar putea interesa și: De ce să nu mai speli hainele la 40 de grade în mașina de spălat. Greșeala pe care o fac mulți români