Hainele care se spală la 90 de grade. Greșelile pe care le fac multe gospodine

Hainele care se spală la 90 de grade. Greșelile pe care le fac multe gospodine
Hainele care se spală la 90 de grade.

Ce haine se spală la temperatura de 90 de grade C. Multe greșeli se pot face dacă nu se ține cont de temperatura la care se spală, de fapt, anumite haine, iar asta deoarece un program automat de spălare cu temperatură foarte mare poate deteriora țesăturile. Iată ce trebuie să știi!

Hainele care se spală la 90 de grade

Unele materiale sunt mai sensibile ca altele, de aceea au nevoie de o atenție deosebită. Pentru spălarea acestora se recomandă reglarea mașinii la un program mai scurt și temperaturi mai mici. Dacă le speli la un program automat de spălare cu temperatură foarte mare, ai toate șansele să le deteriorezi. De aceea, este necesar să alegi corect programul automat pentru mașina de spălat haine.

Acest lucru este foarte simplu, iar asta pentru că tehnologia a avansat, iar multe dintre mașinile de spălat oferă o listă completă de programe. Asta este valabil pentru fiecare ciclu de spălare. Asigură-te deci că folosești mereu funcția de spălare pentru materialul potrivit. Mai exact, materialele sintetice, delicate și cele din lână.

Funcțiile speciale de spălare ale mașinii de spălat

Funcțiile speciale de spălare sunt: spălare rapidă (pentru rufe puțin murdare sau purtate foarte puțin). Aceasta asigură un consum mic de energie, timpi reduși de spălare și bani economisiți, spălare Expres: pentru aceste haine, timpul de spălare este de 15 minute. Aceasta este cea mai scurtă perioadă de timp pentru atunci când vrei să programezi mașina de spălat, fiind unul dintre cele mai eficiente programe.

Iată ce programe de spălare trebuie să folosești:

  • 30°– programe de spălare cu apă rece – se recomandă pentru protejarea hainelor sensibile
  • 40°– programe de spălare cu apă călduță – temperatura se recomandă pentru protejarea hainelor din bumbac și alte culori sintetice
  • 60°– programe de spălare cu apă caldă – temperatură ajută la protejarea rufelor în culori pale sau care au mai fost spălate
  • 90-95°– programe de spălare cu apă fierbinte – temperatura se recomandă pentru rufe și textile rezistente la fierbere. Mai exact, este vorba de țesăturile albe, din bumbac sau in.

Ținând cont de sfaturile recomandate mai sus, vei vedea că hainele vor rezista în timp și astfel poți face economie de bani și de timp. Trebuie să citești eticheta hainelor înainte de a le pune la spălat.

Spălarea hainelor este tot mai simplă, iar asta datorită modernizării mașinilor de spălat automate. Sunt însă multe lucruri pe care să le respecți, pentru ca hainele să nu strice.

Mai exact, trebuie să fii atent și la alegerea detergenților, balsamurilor și a produselor anticalcar. Atunci când îți pui hainele la spălat trebuie să citești eticheta lor, pentru a-ți programa mașina astfel încât să nu deterioreze hainele în timpul spălării automate.