Hainele care nu trebuie băgate niciodată la mașina de spălat. Rămâi fără ele după ce le scoți

Hainele care nu trebuie băgate niciodată la mașina de spălat. Rămâi fără ele după ce le scoți
Ce haine nu se spala la masina de spalat

Mașina de spălat este aur la casa oricărei gospodine. Mașina de spălat rufe scutește foarte mult timp și efort, iar rufele sunt așa cum trebuie după spălare. Cu toate astea există o serie de articole care nu ar trebui băgate niciodată la mașina de spălat pentru că acestea se vor deteriora. Așadar, care sunt hainele care nu trebuie băgate niciodată la mașina de spălat?

Ce haine nu au ce căuta în mașina de spălat. Riști să râmâi fără ele

Mașina de spălat rufe este o adevărată comoară la casa omului modern. Trebuie să apeși doar câteva butoane și aparatul face totul singur.

Astfel, mulți dintre noi avem încredere prea mare în mașina de spălat, apoi constatăm că tristețe că adidașii s-au rupt, cravata este un pic deșirată, iar sutienul a devenit prea mare. Cea mai frecventă greșeală a noastră este că punem în mașina de spălat lucruri care normal ar trebuie spălate de mână.

Spălarea adidașilor

Înainte de a spăla adidașii trebuie evaluat materialul din care aceștia sunt făcuți. Dacă pantofii sunt din piele de căprioară, au abțibilduri sau alte elemente lipite, cel mai bine este să-i speli de mână, fiindcă aceste elemente se pot deteriora.

De regulă, adidașii sunt confecționați din materiale sintetice care pot rezista la zeci de spălări, însă dacă preferi adidașii din piele naturală sau artificială, cel mai bine ar fi să nu îi pui în mașina de spălat pentru că vei rămâne fără ei.

Hainele de mătase

Articolele vestimentare de mătase necesită curățare chimică sau spălare delicată de mână, pntru că temperaturile ridicate și ciclurile de spălare pot deteriora acest tip de țesătură. Hainele de mătase se pot rupe sau își pot pierde forma dacă sunt băgate în mașina de spălat.

Cravata nu are ce căuta în mașina de spălat

Cravata, cel mai important accesoriu la bărbați nu are ce căuta în mașina de spălat niciodată. Spălarea acesteia în mașina de spălat rufe este strict interzisă, pentru că textura fină a ei necesită o îngrijire aparte. În tamburul mașinii de spălat, cravata își pierde forma, aspectul și culoarea.

Sutienul nu se spală la mașină

La mașină pot fi spălate sutienele cu elemente de plastic (inele, reglatoare, închizători) sau fără elemente, însă în niciun caz, modele care au piese metalice. Aceste elemente metalice se pot agăța de tambur, iar sutienul se va întinde. Dacă totuși insiști să îl speli la mașină, sutienul poate fi pus într-o punguță de rufe sau o față de pernă veche.