Guvernul, ironizat pe Facebook: „Închiriem personal pentru ședințe foto”

de: Claudiu Surmei
19 03. 2019

Lugera, una dintre cele mai mari companii de HR din România, a ironizat Guvernul printr-o postare pe Facebook. Totul a pornit după ce PSD a anunțat, vineri, în ziua protestului #șîeu, că au început lucrările la Autostrada Moldovei. În presă au apărut ulterior informații potrivit cărora utilajele nu mai sunt pe șantier.

Protestul #șîeu a unit oamenii din întreaga țară sub un singur gând: „Vrem autostrăzi!” În același timp, la Suceava, omul de afaceri Ștefan Mandachi inaugura în mod simbolic primul metru de autostradă din Moldova, în prezența a mii de oameni. Anteprenorul a construit bucata de drum din bani proprii pentru a demonstra că se poate, dar nu se vrea.

În aceeași zi, pe pagina de Facebook a PSD s-a anunțat demararea lucrărilor la Autostrada Moldovei. A fost vorba, de fapt, despre centura ocolitoare a orașului Bacău, „proiect lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, în valoare de 144 de milioane de euro, cu finanțare asigurată.” La eveniment a participat și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Compania de HR Lugera ironizează Guvernul României pe Facebook

Ulterior, în presă au apărut informații potrivit cărora utilajele care au fost aduse pe șantier cu ocazia vizitei ministrului Răzvan Cuc au fost retrase, iar cele care au fost lăsate în teren nu sunt folosite. În plus, nici muncitori nu prea au fost mobilizați la fața locului, de unde putem trage concluzia că anunțul de pe pagina de Facebook a PSD a fost doar praf în ochi.

Pentru a ironiza Guvernul României, care a anunțat începerea lucrărilor la centura ocolitoare a Bacăului fix în ziua protestului #șîeu, compania de HR Lugera a postat pe Facebook un anunț de angajare la fel de „serios” ca cel al PSD. „Detașăm pentru proiecte de drumuri și poduri în zona Bacău figuranți (la propriu) care să pună umărul la acțiune. Închiriem în zona Bacău personal specializat construcții pentru ședințe foto”, este mesajul postat de Lugera.