Greșelile pe care toți șoferii români le fac la volan. Atenție, toate 10 vă aduc amenzi colosale!

Greșelile pe care toți șoferii români le fac la volan. Atenție, toate 10 vă aduc amenzi colosale!
Greșeli banale ale șoferilor. Plătesc scump în urma acestora

Șoferii români sunt deseori neatenți, iar asta le aduce mustrări pe bandă rulantă chiar și din cauza unor greșeli banale pe care le fac în trafic. Top cele mai simple erori ale conducătorilor auto care îi fac să scoată bani grei din buzunare.

Greșeli banale ale șoferilor. Plătesc scump în urma acestora

Neatenția îți poate aduce mult de tras, mai cu seamă în trafic, unde ar trebui să ne îngrijoreze nu doar atenția a ceea ce faci tu pe carosabil, ci și ce faci ceilalți participanți la trafic. Dincolo de viteză, unul din factorii principali cu consecințe grave pe șosele, o serie de acțiuni banale ale conducătorilor auto îi pot costa scump. În unele din cazuri, poți rămâne și fără permis auto. Autoritățile recomandă în continuare renunțarea oricărui lucru care ar putea să te distragă în timpul șofatului, maicu seamă a principalei cauze de neatenție – telefonul mobil. Comisarul Mihaela Ștraub a vorbit despre cazurile des întâlnite în care șoferii nu au la ei documentele. De asemenea, au existat de-a lungul timpului și situații în care șoferii s-au opus vehement să prezinte actele.

”De regulă, în astfel de situaţii poliţiştii aplică un avertisment, asta nu înseamnă însă că ar trebui încurajaţi conducătorii auto să nu deţină asupra lor documentele. Sunt situaţii când conducătorii auto sunt prinşi de mai multe ori circulând fără a avea asupra lor documentele prevăzute de lege, iar în astfel de situaţii se aplică sancţiunea contravenţională”, a precizat comisar Mihaela Ştraub, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

1. Vorbitul la telefon în timpul condusului
2. Centura de siguranță
3. Lipsa documentelor
4. Luminile de întâlnire pe drumurile europene
5. Lipsa trusei medicale
6. Forțarea culorii galbene a semaforului
7. Depășirea coloanelor
8. Nesemnalizarea manevrelor
9. Nerespectarea distanței neregulamentare
10: Permisul expirat

Greșeli banale pe care le fac șoferii în trafic. Unele te pot lăsa fără permis
Greșeli banale pe care le fac șoferii în trafic. Unele te pot lăsa fără permis

Greșeli pe care le fac și cei mai experimentați

-Lumina galbenă a semaforului s-a aprins chiar când vă pregătiţi să intraţi în intersecţie, iar reacţia voastră este să frânaţi puternic.
-Aţi intrat pe banda de accelerare pe autostradă, însă opriţi şi aşteptaţi până trec toate maşinile.
-Un vehicul de poliţie/salvare/pompieri sau un autoturism cu probleme (semnalizat corespunzător) este oprit pe banda de urgenţă, iar voi rămâneţi în continuare pe prima bandă.
-Un agent de circulaţie vă face semn să trageţi pe dreapta, drept urmare ignoraţi pe toată lumea şi încercaţi să executaţi cât mai repede cerinţa omului legii.