Greșelile pe care toți românii le fac când poartă mască. Așa îți apare acneea de la ea

de: Alexandra Chivu
03 11. 2020

Masca de protecție a devenit un accesoriu indispensabil și recomandat de autorități de la declanșarea stării de urgență și până acum. Însă, purtarea ei este o problemă pentru mulți români. Cei mai mulți spun că au o senzație de disconfort și că nu pot respira bine, iar alții se plâng de afecțiuni la nivelul tenului, iritații, dar și acnee. Greșelile au fost identificate de către specialiști. Ai mai jos 10 posibili pași care te-au adus în postura neplăcută de a avea semnele pandemiei pe față.

Masca de protecție: efectele secundare ale purtării îndelungate/incorecte. Despre acnee și iritații

Toamna aceasta se poartă masca. Suntem obligați să o avem pe față de la ieșirea din casă și până la revenire, cât și la serviciu. Deși afară nu mai este vară, creșterea temperaturilor crescând și disconfortul în privința existenței acesteia, mai multe ore la rând, chiar și în anotimpul rece, masca de protecție pe față ne poate cauza probleme cu tenul.

De obicei, masca este de unică folosință și trebuie aruncată după utilizare. Nu este recomandat să purtăm aceeași mască mai mult de patru ore, pentru că mediul umed, cu secrețiile care se adună și depun la suprafața pielii, poate favoriza în egală măsură reactivarea unor boli deja existente, de exemplu rozaceea, sau pot iniția iritații, cum ar fi o creștere a secreției sudoripare, pentru că acolo este transpirație localizată.

Contează și materialul din care este făcută, spun specialiștii. Dacă are în compoziție thiuram, dacă are agenți care ar putea fi ei înșiși iritanți, fiindcă nu cunoaștem proveniența tuturor măștilor, cei mai mulți dintre oameni fiind fericiți doar să le dobândească. În schimb, dacă masca pe care o purtați este reutilizabilă, este recomandat să fie făcută din bumbac și să fie spălată la o temperatură ridicată.

În principal, dermatita periorală poate fi foarte afectată de purtarea măștii. Pe de altă parte, pielea se reînnoiește la 30 de zile și are nevoie ca acest proces de diferențiere celulară să fie corect efectuat.

10 greșeli

  1. Nu îți speli mâinile înainte de a-ți atinge fața
  2. Uiți să-ți speli fața dimineața sau când te întorci acasă
  3. Nu îți hidratezi tenul
  4. Folosești o cremă obișnuită de față
  5. Nu îți iei necesarul zilnic de antioxidanți
  6. Te machiezi și pe zona feței acoperită de mască
  7. Nu ai cu tine șervețele faciale
  8. Nu îți dezinfectezi mâinile înainte de a-ți scoate masca
  9. Alegi o altă mască înafara uneia organice de bumbac
  10. Folosești loțiuni și săpunuri care conțin substanțe chimice iritante