Greşelile pe care le faci când pui varza la murat. Aşa îi strici gustul

de: Ioana Bucur
11 08. 2023

Pe măsură ce primele zile de toamnă sunt tot mai aproape, gospodinele din toate colțurile țării încep pregătirile pentru sezonul rece, iar de pe listele cu preparate nu poate lipsi regina murăturilor. Dacă vrei să te bucuri de rezultate ca la carte, trebuie să fii atent la câteva detalii. Află, din rândurile de mai jos, care sunt greșelile pe care le faci când pui varza la murat și care îi strică tot gustul.

Cele mai frecvente greșeli pe care le facem când punem varza la murat

An de an, ultimele zile de vară marchează debutul perioadei de pregătiri pentru lunile de iarnă. În aceste săptămâni, gospodinele din toate colțurile țării își fac listele cu cumpărături și încep chiar să facă gem, dulceață, compot, zacuscă, sos de roșii și tradiționalele murături.

Când vine vorba despre murături, varza este vedeta, fiind ingredient important în multe rețete ale preparatelor specifice lunilor de iarnă, cel mai bun exemplu fiind sarmalele.

Dacă vrei să obții rezultate ca la carte, sunt câteva detalii la care trebuie să fii atent de fiecare dată. Acestea sunt greșelile pe care le fac cei mai mulți când pun varză la murat.

Te-ar putea interesa și: Cum se curăță butoiul pentru varza murată. Amestecul ieftin pe care îl foloseau femeile de la țară ca să elimine mirosul

Detaliile la care trebuie să fii atent când pregătești varză murată

Detaliile la care trebuie să fii atent de fiecare dată

Deschidem lista cu soiurile potrivite de varză. Cheia succesului este, în primul alegerea tipului corect de varză. Sunt de evitat cele cu foi subțiri, alese de foarte multe gospodine. De fapt, soiurile târzii sunt cele mai bune pentru pus la murat.

Un alt detaliu important este sarea. Multe gospodine nu reușesc să găsească proporția potrivită. Se spune că la fiecare kilogram de varză se adaugă în butoi cel puțin 25 de grame de sare.

Te-ar putea interesa și: Lichidul care se pune în butoiul cu varză murată pentru a rezista mai mult. Aşa va fi şi crocantă