Greșelile pe care le fac oamenii când plantează semințele de legume. Așa trebuie să procedezi, de fapt

de: Stan Nicu
27 04. 2022

Cei care vor să se apuce de grădinărit pot învăța asta cu succes din greșelile pe care le fac alți oamenii atunci când plantează semințele de legume. Doar evitând aceste greșeli veți putea să cultivați răsaduri de legume viguroase și sănătoase. Ce ai de făcut, vezi în rândurile de mai jos.

Ce greșeli să nu faci dacă vrei să ai o recoltă frumoasă de răsaduri. Ce trebuie să eviți

Experții în agricultură au spus la ce să fii atent atunci când plantezi semințele de legume pentru răsaduri. Cei pasionați de grădinărit au de respectat câțiva pași pentru a putea beneficia de răsaduri care le vor da legume delicioase și sănătoase.

Chiar dacă unora li se pare simplu trebuie să știe că nu este chiar așa. Plantarea de răsaduri implică multe lucruri, însă totul se poate învăța cu un pic de răbdare și evitând greșelile făcute de alții.

Valabilitatea semințelor, foarte importantă

O primă greșeală care poate duce la ratarea recoltei de răsaduri este folosirea unor semințe vechi. Spre exemplu, semințele de praz sau ceapă pot fi folosite doar un an de zile. Dacă s-a scurs acest timp, acestea nu mai sunt bune de nimic.

Alte semințe de legume pot rezista până la 5 ani, dar este foarte important și cum sunt păstrate. Păstrarea lor se face într-o cutie care se închide etanș.

Temperatura afectează serios răsadurile

Temperatura ideală se regăsește pe pachetul cu semințe, astfel că este necesar să o asiguri solului în care se plantează.

Umiditatea poate fi o altă greșeală care poate duce la distrugerea răsadurilor. Un nivel prea mare de umiditate va faceca semințele să putrezească, iar un sol prea uscat nu ajută semințele în niciun fel.

Ce să faci dacă răsadurile tale au mucegăit

Mucegaiul verde sau alb este un semn ca solul este prea umed. Dacă plantele au ieșit acesta trebuie îndepărtat și trebuie să se asigure o ventilație corectă în jurul răsadurilor.

Lumina insuficientă este o altă greșeală din cauza cărora răsadurile nu se vor dezvolta așa cum trebuie. În cazul în care răsadurile nu au o culoare verde intensă, atunci asta înseamnă că nu au suficientă lumină.

Cum te „anunță” răsadurile că nu le merge bine

Desigur, lipsa culorii specifice mai poate să însemne ca sunt plantate prea multe răsaduri pe o suprafață prea mică sau că în incintă este prea multă caldură.

Acestea sunt cele mai comune greșeli pe care le fac cei care vor să planteze răsaduri și nu le reușește deloc. Pentru a avea o recoltă numai bună de răsaduri trebuie să evitați pe cât posibil greșelile enumerate mai sus.