Greșelile pe care le fac gospodinele atunci când fac curățenie generală. De ce nu este 100% curat

Greșelile pe care le fac gospodinele atunci când fac curățenie generală.  De ce nu este 100% curat
Greșelile făcute de majoritatea gospodinelor atunci când fac curățenie generală

Majoritatea gospodinelor fac această greșeală, dar nu știau până acum cât de mult înseamnă. De ce nu este 100% curat și cu ce pot îmbunătăți curățenia generală?

Greșelile gospodinelor la curățenia generală

Desigur că ordinea și curățenia sunt două lucruri diferite. Majoritatea gospodinelor au senzația că nu doar pun lucrurile în ordine, ci și deinfectează și fac o curățenie generală ca la carte. Din păcate, multe dintre ele uită de anumite zone sau obiecte din locuință. Lucrul acesta permite microorganismelor să se înmulțească. Multe femei trec ușor cu vederea curățeniei mașinii de spălat. Experții recomandă curățarea sa la cel puțin 2 săptămâni. Acest lucru poate fi făcut cu înălbitor, acid citric ori diverse soluții de curățare din comerț.

Ținerea periei de toaletă într-un vas ermetic este din nou un detaliu trecut cu vederea. Peria de la camera de baie este unul dintre cele mai murdare lucruri din casă, iar numărul de bacterii din ea este semnificativ. Este recomandat un suport special care să o păstreze mereu uscată sau dezinfectarea și uscarea sa des. Suportul de periuțe este și el neglijat. Acesta poate deveni sursa a mii de bacterii dăunătoare organismului. Este recomandat ca periuțele să fie ținute într-un dulap sau sertar închis, nu în suportul de pe chiuvetă.

Geșelile gospodinelor la curățenia generală
Geșelile gospodinelor la curățenia generală

De ce nu este 100% curat?

Majoritatea gospodinelor folosesc apă rece sau cu o temperatură medie în timp ce spală vasele, lucru care aduce la scăderea efectului detergenților utilizați. Temperatura ideală este mai mare cu 10 grade Celsius decât cea a camerei. Nu uitați de gurile de ventilație!

O altă greșeală este că sunt pierdute din vedere, deși se recomandă să fie curățate odată la 2 săptămâni. Puteți trata grilajul în cauză cu detergenți speciali sau cu oțet. Ștergeți bine și lăsați să se usuce. Dacă folosiți oțet, în soluție puteți adăuga câteva picături cu un miros anume, pentru a nu se resimți oțetul extrem de puternic.

Urmăriți Playtech.ro și pe