Greșelile majore comise când pornești aerul condiționat. Ai grijă, îți vor afecta bugetul!

Greșelile majore comise când pornești aerul condiționat. Ai grijă, îți vor afecta bugetul!
Ce greșeli majore faci când vine vorba despre aerul condiționat?

Aerul condiționat este de mare ajutor în sezonul cald. Unii oameni abia suportă valul de caniculă din unele zile de vară, așa că singurul lucru care îi face să se simtă bine este aerul rece. Toată lumea trebuie să fie atentă la acest aparat pentru o bună funcționarea a lui. Există câteva aspecte pe care cu toții trebuie să le avem în vedere. Principiul de funcționare este unul simplu, dar există mici greșeli care pot împiedica asta. Despre ce este vorba?

Ce faci greșit când pornești aerul condiționat: ai grijă la asta

Aerul condiționat a devenit indispensabil în casa oamenilor din zilele noastre. Unii dintre ei nici nu își văd zilele de vară fără el pentru că nu suportă canicula.

O unitate de acest gen reprezintă o investiție importantă în locuința ta, așa că nu trebuie să ignori sfaturi care ar putea să îi salveze chiar și câțiva ani. Principiul de funcționare este unul foarte simplu, dar greșelile mărunte sunt cele care fac aparatul să se strice în timp.

Ce NU trebuie să faci

Aer condiționat subdimensionat/supradimensionat: o unitate mai mare nu reprezintă mereu o soluție fantastică pentru că aceasta pornește și se oprește frecvent, iar această activitate duce la un consum de energie ineficient și fluctuații ale temperaturii care vin cu un disconfort la pachet.

O unitate mică este la fel de problematică. Dacă nu are capacitatea necesară de răcire, nu va putea să mențină temperatura necesară și va consuma energie fără să îți rezolve problema.

Poziționarea incorectă: locația în care instalezi o unitate de aer condiționat în casă are o mare importanță pentru consumul de energie. Mai exact, partea din exterior a sa trebuie poziționată la umbră și nu direct în razele de soare. De asemenea, aceasta nu trebuie să fie obstrucționată de alte obiecte pentru o ventilație mai bună și o funcționare eficientă.

Trebuie să eviți asta

Funcționarea 24/7: pare mult mai eficient ca pentru confortul tău să lași aparatul să meargă la o anumită temperatură pentru toată ziua, dar în felul acesta factura ta va fi una impresionant de mare. Este recomandat ca atunci când nu ești acasă sau nu tranzitezi camera care este răcită să oprești aparatul.

Mai mult decât atât, unii oameni au obiceiul de a lăsa pornit aerul condiționat pe timpul nopții. Mulți medici vin cu avertizări în sensul acesta. Nu îți vei face niciun serviciu dacă vei proceda astfel. Cel mai bine este să lași un geam deschis dacă totuși îți este foarte cald.