Greșelile care fac checul uscat și înecăcios. Multe gospodine nu știu și îl strică

de: Mariana Olteanu
22 10. 2023

Checul este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi. Pe lângă faptul că are un gust delicios, acesta se prepară destul de repede. Însă, uneori, anumite greșeli pot compromite desertul. Iată ce greșeli ar trebui să eviți să faci!

De ce iese checul uscat?

Fiecare gospodină își dorește să obțină un chec pufos și nicidecum uscat. Ei bine, acest lucru nu este unul greu de obținut. Tot ce trebuie să faceți este să evitați să faceți anumite greșeli.

Printre greșelile care pot duce la obțierea unui chec uscat se numără și lipsa ingredientelor prospete. Este necesar ca toate ingredientele să fie proaspete.

Citește și: De ce se lasă checul, de fapt. Greșelile pe care le fac gospodinele, nu va mai ieși pufos

Ce greșeli ar trebui să eviți atunci când faci chec?

Și folosirea unor ouă reci poate conduce la obținerea unui chec uscat. Din acest motiv, este recomandat ca acestea să fie scoase din frigider cu câteva ore înainte de pregătirea checului.

Cea mai întâlnită greșeală constă în faptul că, foarte multe persoane nu țin cont de cantitățile folosite. Pentru a evita această greșeală, este indicat să măsurați foarte bine ingredientele înainte.

Citește și: Ingredientul de aur care trebuie adăugat în chec. Așa va fi mult mai pufos

Secretul unui chec pufos

Bucătarii au dezvăluit care este secretul unui chec pufos. Tot ce trebuie să faceți este să înlocuiți jumătate din cantitatea de făină cu cacao sau griș. În acest fel, șansele ca acesta să iasă tare vor scădea.

Acesta nu este singurul truc la care puteți apela. Bucătarii vă recomandă să înlocuiți laptele cu iaurtul sau crema de brânză cu smântână. Veți observa că gustul va fi mult mai aromat.

Și temperatura la care acesta este preparat este importantă. Acest desert se coace aproximativ 50-60 de minute. Înainte de a-l introduce la cuptor, acesta trebuie să încins la 175 de grade C și ventilația pornită. Este esențial să faceți acest lucru, până ce compoziția checului este gata.

De asemenea, în primele 20 de minute nu ar trebui să deschideți ușa cuptorului. Ținând cont de aceste recomandări, veți obține un chec pufos și delicios. Cu siguranță, acesta va fi lăudat de întreaga familie. Mai mult, acesta va fi chiar și pe placul mofturoșilor.

Citește și: La ce temperatură se coace checul ca să nu se ardă. Ce trebuie să faci neapărat înainte de a-l băga la cuptor