Greșelile banale care distrug hainele și mașina de spălat. Mulți oameni le fac, din păcate
Deoarece timpul liber este limitat, prin prisma meseriei pe care o avem, apelăm la dispozitive care să ne ușure treaba în casă sau curățenia. Să ridice mâna sus acea persoană care nu se bucură enorm că a fost inventată mașina de spălat haine. Este foarte bună la casa omului, pentru că face tot greul în locul nostru. Doar apeși pe câteva butoane și aparatul electrocasnic spală în voie rufele. Cu toate acestea, faci unele greșeli.
Top greșeli pe care le faci fără să știi. Așa îți distrugi hainele și mașina de spălat
Mașina de spălat este unul dintre cele mai importante aparate de uz casnic pe care le poți avea. Fără ea, spălarea rufelor devine o sarcină consumatoare de timp. Nu trebuie să faci nimic decât să arunci hainele în mașină, să o pornești și să alegi programul. Practic, nu este nevoie de forță de muncă. În ciuda avantajelor numeroase, faci anumite greșeli care strică articolele de îmbrăcăminte și dispozitivul.
Umpli cuva mașinii până la refuz
De regulă, capacitatea tamburului este scrisă pe aparat. O cuvă supraîncărcată nu va permite spălarea hainelor cum trebuie, iar mașina va scoate un zgomot infernal (de la zguduituri). Recomandat este ca între rufe și plafonul tamburului să rămână circa 10 cm.
Nu închizi fermoarul hainelor
Atât blugii, cât și hanoracele trebuie băgate la spălat cu fermoarul tras. Lamele sale pot deteriora tesătura și suprafața cuvei. De asemenea, caută în buzunare după monede, chei și alte mărunțișuri. Acestea afectează tamburul și filtrul mașinii de spălat.
Nu sortezi hainele după culoare
Niciodată să nu bagi în mașina de spălat o eșarfă roșie împreună cu lenjeria albă de pat sau ciorapi de lână cu bluzițe albe de vară. Albul va împrumuta din roșul eșarfei.
Nu desfaci nasturii de la cămașă
Dacă fermoarele trebuie închise, cu nasturii trebuie să faci fix pe dos. Explicația este simplă: în timpul spălării, hainele se întind, iar nasturii creează presiune suplimentară pe țesătură.
Pui prea mult detergent
Obișnuiești să torni foarte mult detergent lichid sau balsam în sertarul mașinii de spălat? Ei bine, această strategie are două dezavantaje mari: este costisitoare și nu ajută cu nimic. Reține că spălarea nu va fi mai eficientă dacă, în loc de un căpăcel de detergent, vei pune două. Dimpotrivă, excesul de spumă se pune pe gulere și manșete, iar mașina se va uza mai rapid (va duce la colmatarea conductei de umplere sau a filtrului de scurgere). Dacă ai rufe foarte murdare și vrei să te asiguri că se fac curate, cel mai inteligent lucru pe care poți să-l faci este să setezi corect programul și nivelul de temperatură.
Faci abuz de înălbitor
O altă greșeală întâlnită des este folosirea în exces a înălbitorului. Cel mai bine nu-l adăuga în mașina de spălat, ci înmoaie lucrurile într-o soluție cu înălbitor înainte de spălare. În cuva aparatului există riscul ca înălbitorul să nu se îndepărteze complet din țesătură. Acest lucru poate cauza alergii, iritații și piele uscată. În plus, poate distruge calitatea țesăturii.