Greşeala uriaşă pe care o fac toţi şoferii care conduc maşini diesel. Sfatul mecanicilor auto

Greşeala uriaşă pe care o fac toţi şoferii care conduc maşini diesel. Sfatul mecanicilor auto
Cum se conduce o masina diesel

S-a aflat care este greşeala uriaşă pe care o fac toţi şoferii care conduc maşini diesel. Experții auto spun că, pentru ca o mașină diesel să funcționeze cât mai mult fără probleme, trebuie să se țină cont de câteva aspecte. Așadar, care este sfatul mecanicilor auto?

Ce greșală fac șoferii când conduc o mașină cu motor diesel. Cum trebuie să conduci, de fpat

Mulți dintre români au mașini diesel, dar nu știu cum să le conducă corect. Diferențele importante în exploatarea unui motor diesel față de un propulsor alimentat cu benzină apar în construcția și principiile de funcționare care sunt total diferite.

Mașinile diesel au un mare avantaj în privnința consumului mai mic, însă, dacă nu sunt exploatate așa cum trebuie, pot apărea probleme costisitoare pentru buzunarul proprietarului. Aveți în continuare câteva sfaturi de la experții auto care vă vor ajuta să conduceți corect o mașină diesel, recomandări care vor duce la o prelungire a duratei de viață a motorului.

Cum se încălzește motorul diesel

Dacă la o mașină cu motor pe benzină se poate da o cheie și să pornești imediat cum te-ai urcat, la o mașină cu motor diesel este bine să aștepați câteva secunde. Regula este simplă: vă urcați, bagați cheia în contact și dați la automat doar atunci când se sting martorii de bord. În plus, iarna e recomandat să pui contactul de mai multe ori, pentru o încălzire mai bună a camerei de ardere.

Dacă așteptați să se încălzească un motor diesel pe loc, o să așteptați mult și bine. Motorul diesel, potrivit experților auto, se încălzește numai în sarcină și ca să lucreze la randament maxim și să aibă cel mai bun consum. Spre deosebire de motorul pe benzină, temperatura de funcționare este mai mare la motoarele diesel. Așadar, nu așteptați pe loc să se încălzească motorul.

Când consumă cel mai puțin un motor diesel

Mulți posesori de mașini diesel cred că mașina lor e cea mai bună și mai economică, însă există o regulă scrisă pe care să o respectăm dacă vrem să avem parte de un consum bun.

Trebuie reținut că o mașină diesel are cel mai bun consum la începutul cuplului maxim. Șoferii trebuie să rețină că, indiferent de treapta cutiei în care ne aflăm, mașina trebuie ținută pe la această turație, +/- 200 rpm.

De ce să nu conduci subturat

Experții auto spun că, în general, nu este bine să conducem subturat nicio mașină. Condusul subturat chinuie motorul, iar acesta are grijă să ne spună că e chinuit, vibrând și tremurând din toate șuruburile.

În cazul unui motor diesel este și mai grav, pentru că piesele motorului diesel sunt grele, inclusiv volanta, pe care dacă o chinuim ne va uza discul de ambreiaj și rulmentul.