Greșeala uriașă care strică varza murată. De ce se tulbură zeama, de fapt

Greșeala uriașă care strică varza murată. De ce se tulbură zeama, de fapt
Greșeala uriașă care strică varza murată. La ce detaliu trebuie să fii atent ca zeama să nu devină tulbure.

Dacă ai pus varză la murat pentru sezonul de iarnă, în prezent nu trebuie decât să menții legumele într-o formă corespunzătoare. Una dintre cele mai comune probleme semnalate de gospodine în astfel de cazuri are legătură cu zeama din butoi, care începe să se tulbure. Află în rândurile de mai jos care este greșeala uriașă care strică varza murată.

Greșeala uriașă care strică varza murată

Menținerea legumelor comestibile în butoi poate să ridice probleme, uneori, gospodinelor. Dacă nu ai grijă de varza murată, în doar câteva săptămâni vei vedea că nu o vei mai putea folosi la învelirea celebrelor sărmăluțe. Așadar, chiar dacă au fost lăsate în saramură, în butoi, din când în când trebuie să oferim atenție legumelor murate.

Una dintre cel mai des semnalate probleme în cazul verzei murate este tulburarea apei. În general, acest fenomen este firesc în cazul murăturilor. Există mai multe aspecte care încurajează acest proces. Primul – și adesea întâlnit – are de-a face cu greșeala de a folosi sare fină în loc de sare de masă, sare de murături sau sare grunjoasă.

Absolut de fiecare dată când punem legume la murat, trebuie să pregătim saramură pe bază de sare de mare. Acest produs conține un ingredient care previne formarea de bulgări, menținând sarea fină. Este vorba despre un aditiv, care poate să facă apa să iasă tulbure, potrivit retetepractice.ro.

Tulburarea apei poate să aibă loc și dacă am folosit apă dură la pregătirea saramurii. Există și cazuri când apa devine tulbure pe fondul stricării căpățânelor de varză murată din butoi. Se întâmplă când murăturile nu sunt menținute în condiții optime.

Ce să faci ca legumele să nu se strice în butoi

Varza murată are nevoie de oarecare atenție, cât timp este păstrată în butoi. Nu o poți pune în el și să o uiți acolo. Varza murată se strică în doar câteva săptămâni dacă nu o pitrocești, de exemplu. Legumele trebuie neapărat aerisite ca să se păstreze într-o formă gustoasă.

Aerisirea, în cazul verzei murate se poate face prin două metode: cu ajutorul unui furtunaș și cu ajutorul robinetului. În cel dintâi caz, tot ce trebuie să faci este să introduci un furtun lung până la fundul butoiului de varză. Suflă cu putere în el, apoi pune la loc capacul butoiului. E foarte simplu.

A doua metodă implică folosirea unui robinet atașat de recipient. Unele butoaie au, în partea lor inferioară, un robinet care se poate închide și deschide. Dă drumul la robinet până se scurge toată zeama din butoi. Apoi, închide robinetul și introdu zeama de la varza murată în recipient. Este recomandat să pitrocești legumele o dată la trei zile.

Urmăriți Playtech.ro și pe