Greșeala pe care o faci când arunci sâmburii de cireșe. Uite ce poți să faci cu ei
Ce greșeală face toată lumea cu sâmburii de cireșe? Cu siguranță mulți români nu știu asta. Poți să te folosești de toate componentele fructului tău preferat din sezonul cald. Există un truc uimitor și cu această parte. Cireșele aduc multe beneficii organismului nostru. Cu toate astea, mulți nu s-au întrebat ce pot face cu sâmburii. Ei pot să fie folosiți în siguranță. Iată cum trebuie să procedezi!
Cum poți să folosești sâmburii de cireșe: ce trebuie să faci cu ei?
Sâmburii de cireșe nu trebuie aruncați! Poate nu mulți știu, dar și sâmburii de cireșe pot să fie folosiți. Fructele preferate de toată lumea în sezonul de vară se pot folosi în întregime.
Mai exact, partea din mijloc poate să fie un aliat foarte prețios în rezolvarea unei probleme. Trebuie ca întâi de toate să speli foarte bine sâmburii și să îi lași la uscat.
Poți să îi lași și la soare. Pasul acesta trebuie să dureze câteva zile, ulterior adună sâmburii uscați și pune-i într-o pungă de in. Din ea vei face o pernă cu sâmburi în interior care poate fi folosită în cazul de dureri inflamatorii.
De exemplu, mulți oameni au susținut că au scăpate de durere în cazul inflamației cervicale. Trebuie ca întâi de toate să încălzești perna și să o aplici pe zona afectată.
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburi de cireșe?
Cireșele sunt unele din cele mai delicioase fructe. Sâmburii lor sunt toxici din cauza cianurii de hidrogen pe care o conțin. Substanța aceasta poate fi găsită în sâmburii piersicilor și prunelor și în semințele merelor și perelor.
Pericolul intoxicării cu cianură de hidrogen nu există atunci când se înghite accidental un sâmbure, ci atunci când este zdrobit, mestecat sau chiar și doar puțin crăpat.
Toți oamenii trebuie să știe că în momentul în care învelișul sâmburilor se sparge în gură, se degajă această substanță toxică ce poate să fie letală în anumite condiții.
Cianura din sâmburii de cireșe nu se află în stare liberă, ci este parte a unei molecule numite amigdalină. Cea din urmă este inofensivă. Cianura este descompusă în sistemul digestiv dacă este înghițită în doze mici.
Înghițirea accidentală a unui sâmbure de cireașă nu cauzează probleme serioase, acesta fiind eliminat întreg de corp ulterior. Simptomele specifice intoxicației cu cianură de hidrogen sunt dureri de cap, amețeli, stări de confuzie, anxietate și vărsături. Ele se instalează în corp la aproximativ jumătate de oră după digestie.