Greșeala pe care o fac unii români după ce se spală pe dinți. Tu o faci?

de: Ana Chivu
03 02. 2022

Spălatul pe dinți este extrem de important, iar majoritatea oamenilor au grijă de dinții lor în special dimineața și seara. Cu toate că ai senzația că totul decurge perfect, există un obicei de care trebuie să scapi pentru că nu îți face deloc bine. Un zâmbet frumos și sănătos se menține cu mare atenție. Ce pas trebuie să elimini din această activitate zilnică? Sigur nu știai cât este de dăunătoare în timp.

Ce nu trebuie să faci după ce te speli pe dinți: sfatul specialistului

Un zâmbet frumos și sănătos nu poate fi menținut decât cu o grijă atentă zi de zi. Mulți aleg să-și spele dinții dimineața, după ce se trezesc, iar mai apoi seara, înainte să se bage la culcare.

În tot acest proces trebuie să fii atent la alegerile tale în ceea ce privește: pasta de dinți, periuța, apa de gură, ața dentară, dar și la vizitele constante la dentins. Desigur că un stil de viață echilibrat și excesele de dulciuri, tutun sau băuturi alcoolice ajută în menținerea unui zâmbet fantastic.

Mulți dintre oameni au aflat chiar de curând faptul că fac un pas greșit în periajul dinților. Mai exact, este vorba despre clătitul cu apă, după curățare. Acest obicei trebuie să dispară pentru că apa de gură nu ar trebui folosită niciodată după spălare, ci la o jumătate de oră după sau între periaje.

Mai exact, apa de gură elimină toate substanțele din pasta de dinți care ar trebui să acționeze asupra întregii guri imediat după periaj, susțin unii specialiști. Apa de gură nu face decât să anuleze efectul pastei de dinți, motiv pentru care trebuie folosită separat, arată nypost.com.

Sfaturi

  1. Folosește ață dentară înainte de periaj
  2. Începe periajul din spate
  3. Schimbă des poziția periuței
  4. Peria trebuie să vină în sensul acelor de ceasornic
  5. Perie în spatele incisivilor centrali superiori
  6. Perie partea de sus a dinților
  7. Perie limba și interiorul obrajilor
  8. Așteaptă puțin după periaj, ulterior clătește

„Periajul nu trebuie să aibă loc imediat după masă. În timpul mesei și în special atunci când consumăm alimente care conțin mult zahăr, peretele exterior al dintelui se înmoaie. De aceea recomandăm ca periajul de după masă să aibă loc la un interval de o oră după terminarea mesei.

Medicii recomandă persoanelor care consumă dulciuri să o facă într-o anumită perioada a zilei, adică să concentreze consumul dintr-o anumită zi într-o singură etapă. Astfel încât, atunci cand va realizat periajul dentar să poată fi curățată eficient suprafața dinților”, arată greendental.ro.