Greșeala pe care o fac toți românii atunci când cumpără tigăi. E musai să te dezobișnuiești de acest obicei prost

Greșeala pe care o fac toți românii atunci când cumpără tigăi. E musai să te dezobișnuiești de acest obicei prost
Greșeala pe care o fac toți românii atunci când cumpără tigăi

O bucătărie corect amenajată trebuie să aibă și tigăi de bună calitate, iar o greșeală făcută de multe gospodine este că își cumpără multe tigăi, însă mai ieftine și deci mai proaste calitativ, decât câteva tigăi bune și eficiente. Iată ce tigăi nu trebuie să îți lipsească, de fapt, din bucătărie.

Greșeala pe care o fac toți românii atunci când cumpără tigăi

În bucătărie trebuie să ai câte o tigaie din fiecare tip. Ai nevoie deci de o tigaie universală, acea tigaie pe care o poți folosi pentru orice fel de mâncare, dar nu trebuie neglijate nici tigăile cu destinație clară.

Trebuie să ai deci tigaie grill, foarte bună pentru a găti fără ulei. De asemenea, nici tigaia Wok nu trebuie să lipsească din bucătărie deoarece în ea gătești în special legumele. Tigaia de clătite, de asemenea nu trebuie să lipsească din bucătărie. Este acea tigaie subțire, special destinată blatului subțire de clătită.

Nici tigaia profesională nu trebuie să lipsească din bucătărie, mai ales dacă ești un bucătar pasionat. Acest tip de tigaie este de obicei este una adâncă.

Când vrei să îți cumperi o tigaie, materialul din care este fabricată este iar un element pe care trebuie să îl ai în vedere. Un material de calitate te va ajuta să nu gătești cu ulei, să nu se lipească produsul de tigaie și nici să împrumute mirosul altui aliment gătit.

Poți alegi o tigaie din ceramică, acest material fiind unul dintre cele mai bune. Este un material accesibil ca preț și un bun conductor care distribuie temperatura uniform. De asemenea, alimentele nu se lipesc de acest material.

Tipuri de tigăi

Tigaia din teflon este și ea populară pentru faptul că mâncarea nu se lipește de ea, dar se recomandă folosirea unei spatule din lemn pentru a nu o zgâria.

Tigaia din fontă are și ea un avantaj. Este foarte ieftină și extrem de rezistentă. Este bună chiar dacă se zgârie, însă, ce-i drept, mâncarea se mai lipește uneori.

Tigaia din aluminiu este și ea ieftină. Materialul se încălzește mai ușor decât inoxul, iar prețul este unul cât se poate de decent.

În ce privește tigaia din inox, aceasta nu este atât de recomandată întrucât mâncarea se lipește de ea, iar în plus, se încălzește greu.

Un alt element de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o tigaie este diametrul ei. De regulă, tigăile au 16 cm diametru, dar există și tigăi mai mari în diametru, respectiv de 20 sau 24 cm. Indiferent de ce tigaie alegi, optează pentru aceea care ți se potrivește cel mai bine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI