Greșeala pe care o fac șoferii cu încărcătorul telefonului. De ce nu trebuie încărcat în mașină
Bateria telefonului îți poate aduce mari probleme, mai ales dacă folosești dispozitivul pentru a comunica, a plăti diverse obiecte sau a lucra. Află că faci o greșeală imensă în momentul în care ești tentat să îl încarci în mașină pentru a nu risca să se închidă.
Motivul pentru care telefonul nu trebuie să fie încărcat în mașină
Mulți șoferi intră în panică în momentul în care observă că bateria telefonului a ajuns la un procent foarte scăzut. Aceștia preferă să încarce dispozitivul în mașină prin portul USB, însă nu știu ce dezavantaje are această metodă. Ei pot să atragă numeroase probleme.
Nu este chiar așa de bine să recurgi la încărcarea telefonului prin USB. Dispozitivul primeste mult mai puțină putere, așa că el o să consume energie la o rată mai mare. Încearcă să nu te folosești de această metodă foarte des. Dispozitivul tău ar putea să se strice mai repede decât crezi, potrivit Impact.ro.
Între timp, adaptorul o să trimită prea multă putere dacă este defect sau nu este potrivit pentru dispozitiv. Bateria o să se supraîncălzească, iar componentele o să se strice, reducând durata de viață. Conectorul USB din mașină este folosit pentru dispozitive care consumă greu, cum ar fi o memorie USB.
Ce trebuie să știe șoferii. Ce greșeală imensă fac
Bineînțeles, totul ține și de modelul și vârsta pe care o are telefonul, însă acesta ar putea să se deterioreze mult mai repede dacă este încărcat mereu atunci când ești blocat în trafic. Smarthphone-urile folosesc, în majoritatea timpului, 5 volți de putere.
Bricheta din mașină oferă 12 volți, însă, dacă adaptorul nu funcționează într-un mod corect sau nu este cumpărat de la producătorul telefonului, telefonul mobil ar putea să primească mult prea multă putere. Acesta ar putea să fie motivul pentru care îți schimbi telefonul așa de des!
De asemenea, bateria automobilului se poate deteriora, mai ales atunci când vine vorba despre mașinile mai vechi. Este important să nu recurgi la această practică de prea multe ori pentru a nu rămâne fără bunuri, dar și să respecți anumite reguli atunci când vrei să încarci telefonul prin portul USB.
Reguli pentru a încărca telefonul în mașină
Mai exact, intrarea prin brichetă trebuie să fie deconectată în momentul în care motorul este oprit pentru a nu avea probleme cu reluarea încărcării. Acest lucru este des întâlnit la mașinile mici sau la cele care au baterii vechi.
Cablurile pentru conectarea la USB trebuie să fie într-o stare bună. Încearcă să achiziționezi cabluri care au marca telefonului tău pentru a te feri de problemele care pot să apară atunci când încarci smartphone-ul în mașină din lipsă de timp.