05 dec. 2021 | 19:18

Greșeala pe care o fac românii când spală rufe. Nu mai face asta mașinii tale de spălat!

Diverse
Greșeala pe care o fac românii când spală rufe. Nu mai face asta mașinii tale de spălat!
Atentie la aceste detalii!

Spălarea hainelor este o corvoadă care există de veacuri. În vremurile de odinioară, oamenii trebuiau să stoarcă hainele cu propriile brațe și cu toată puterea lor – doar pentru a le pregăti pentru uscare! Mașina de spălat este o invenție minunată, care ne-a ușurat foarte mult viața și a făcut ca totul să meargă mai rapid. Totuși, există oameni care fac câteva greșeli majore atunci când spală haine. Dacă vrei ca mașina ta de spălat să reziste mult timp, ar trebui să nu mai faci niciodată asta.

Ce greșeală să nu mai faci când speli haine

Pentru început, ar trebui să nu mai încarci mașina de spălat la capacitate maximă. Rufele au nevoie de spațiu pentru a se spăla bine. Dacă o umpli de tot, mașina nu va mai avea loc pentru a învârti hainele între ele și a le spăla corect. Așa că mai bine să speli mai puțin decât o cuvă plinăochi.

Apoi, trebuie să fii atent la pregătirea hainelor. Asta implică anumite lucruri de făcut: Scoate curelele, broșele, lanțurile de pe pantaloni sau orice aplicații care se pot scoate și care pot afecta cuva mașinii.

Desfacă fermoarele hanoracelor. Verifică buzunarele, s-ar putea să existe lucruri importante pe care nu vrei să le distrugi.

Dacă speli mai multe perechi de șosete, pune-le pe toate într-o față de pernă sau un săculeț special, ca să nu le mai pierzi.

Scoate petele. Cei mai mulți dintre noi fac o greșeală crezând că petele vor fi curățate simultan cu ciculul de spălare. Aceasta este o concepție foarte greșită.

Cel mai bun lucru de făcut pentru hainele pătate este, mai întâi să îndepărtezi petele apoi să le puni în mașina de spălat. Unele pot fi foarte încăpățânate.

Trucuri pentru ca spălatul hainelor să devină ușor

Întoarce hainele pe dos. Nu urăști când blugii tăi favoriți din denim se decolorează? Pentru a preveni asta, amintește-ți să ții blugii pe dos în timpul spălării. Același lucru funcționează și pentru hainele cu logo-uri sau imprimeuri care se pot lipi sau crăpa ori se pot deteriora în timpul spălării.

Spală hainele închise la culoare cu apă rece. În acest fel se previne decolorarea și se păstrează culoarea originală. Apa rece fixează vopseaua pe țesătură, astfel încât aceasta nu plutește în apa de spălat. 

Vrei ca albul tău să fie super alb? Este o tradiție veche pentru a face ca albul să arate mai strălucitor, mai alb și mai curat.

Poți adăuga doar câteva picături în clătirea finală. Nu uita să pui doar haine albe împreună.

Există multe produse pentru spălarea hainelor albe, detergenți speciali pe care să îi pui în mașină, fie pudră sau lichid.

Separă hainele colorate de cele închise la culoare în două spălări separate, astfel încât hainele tale să arate la fel după spălare.

Singurele haine care sunt ideale pentru uscarea cu aer cald sunt blugii, pijamalele, hainele de sport și lenjeria intimă.

În rest, ar trebui să folosești probabil aerul natural sau lumina soarelui, pentru ca acestea să nu se uzeze ușor.

Dacă nu ai norocul de a avea un spațiu deschis pentru asta atunci ar trebui să iei în considerare cumpărarea unui uscător de haine pliabil.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro