Greșeala pe care o fac românii când spală rufe. Nu mai face asta mașinii tale de spălat!
Spălarea hainelor este o corvoadă care există de veacuri. În vremurile de odinioară, oamenii trebuiau să stoarcă hainele cu propriile brațe și cu toată puterea lor – doar pentru a le pregăti pentru uscare! Mașina de spălat este o invenție minunată, care ne-a ușurat foarte mult viața și a făcut ca totul să meargă mai rapid. Totuși, există oameni care fac câteva greșeli majore atunci când spală haine. Dacă vrei ca mașina ta de spălat să reziste mult timp, ar trebui să nu mai faci niciodată asta.
Ce greșeală să nu mai faci când speli haine
Pentru început, ar trebui să nu mai încarci mașina de spălat la capacitate maximă. Rufele au nevoie de spațiu pentru a se spăla bine. Dacă o umpli de tot, mașina nu va mai avea loc pentru a învârti hainele între ele și a le spăla corect. Așa că mai bine să speli mai puțin decât o cuvă plinăochi.
Apoi, trebuie să fii atent la pregătirea hainelor. Asta implică anumite lucruri de făcut: Scoate curelele, broșele, lanțurile de pe pantaloni sau orice aplicații care se pot scoate și care pot afecta cuva mașinii.
Desfacă fermoarele hanoracelor. Verifică buzunarele, s-ar putea să existe lucruri importante pe care nu vrei să le distrugi.
Dacă speli mai multe perechi de șosete, pune-le pe toate într-o față de pernă sau un săculeț special, ca să nu le mai pierzi.
Scoate petele. Cei mai mulți dintre noi fac o greșeală crezând că petele vor fi curățate simultan cu ciculul de spălare. Aceasta este o concepție foarte greșită.
Cel mai bun lucru de făcut pentru hainele pătate este, mai întâi să îndepărtezi petele apoi să le puni în mașina de spălat. Unele pot fi foarte încăpățânate.
Trucuri pentru ca spălatul hainelor să devină ușor
Întoarce hainele pe dos. Nu urăști când blugii tăi favoriți din denim se decolorează? Pentru a preveni asta, amintește-ți să ții blugii pe dos în timpul spălării. Același lucru funcționează și pentru hainele cu logo-uri sau imprimeuri care se pot lipi sau crăpa ori se pot deteriora în timpul spălării.
Spală hainele închise la culoare cu apă rece. În acest fel se previne decolorarea și se păstrează culoarea originală. Apa rece fixează vopseaua pe țesătură, astfel încât aceasta nu plutește în apa de spălat.
Vrei ca albul tău să fie super alb? Este o tradiție veche pentru a face ca albul să arate mai strălucitor, mai alb și mai curat.
Poți adăuga doar câteva picături în clătirea finală. Nu uita să pui doar haine albe împreună.
Există multe produse pentru spălarea hainelor albe, detergenți speciali pe care să îi pui în mașină, fie pudră sau lichid.
Separă hainele colorate de cele închise la culoare în două spălări separate, astfel încât hainele tale să arate la fel după spălare.
Singurele haine care sunt ideale pentru uscarea cu aer cald sunt blugii, pijamalele, hainele de sport și lenjeria intimă.
În rest, ar trebui să folosești probabil aerul natural sau lumina soarelui, pentru ca acestea să nu se uzeze ușor.
Dacă nu ai norocul de a avea un spațiu deschis pentru asta atunci ar trebui să iei în considerare cumpărarea unui uscător de haine pliabil.