Greșeala pe care o fac românii când mută frigiderul. Așa îl strică, de fapt

de: Năstase Mirabela
17 12. 2021

Ce greșeală fac românii când mută frigiderul și cum se mută, de fapt, un frigider în mod corect. De asemenea, vei afla și ce să faci înainte de a-l muta. Atunci când decizi să renovezi sau să te muți în casă nouă, te-ar putea să interesa să știi cum se poate muta un frigider, fără a avea teama că s-ar putea strica în urma mutării.

Greșeala pe care o fac românii când mută frigiderul

Însă pentru ca frigiderul să nu sufere stricăciuni în timpul mutării, trebuie să te asiguri că îl manevrezi în condiții optime. Trebuie să iei totuși în calcul că un frigider poate cântări întări între 70 și 150 de kilograme, în funcție de dimensiuni, iar o astfel de greutate poate să provoace răni, poate să zgârie podelele sau poate să se strice el, dacă este manevrat în mod greșit.

Primul pas înainte de a muta frigiderul este acela de a-l goli. Chiar dacă îl muți pe distanțe scurte, el trebuie golit, pentru a nu risca spargerea borcanelor sau a sticlelor din interior.

Alimentele perisabile trebuie puse într-o ladă frigorifică în care este indicat să pui câteva sticle cu apă înghețată, ca să te asiguri că ele nu se strică. Apoi, trebuie să scoți și alimentele din congelator.

Frigiderul trebuie scos din priză, iar dacă este cazul, el trebuie deconectat de la conducta de apă, întrucât, dacă nu știai, sunt și anumite modele ce se pot conecta la o sursă de apă ca să se poată produce gheața.

Pentru a muta deci frigiderul, ideal ar fi să îl dezgheți mai întâi, iar dacă nu faci asta, măcar trebuie să te asiguri că ștergi bine interiorul, întrucât umezeala ridicată înseamnă și riscul de apariție a mucegaiului.

Nu îl conecta la curent imediat după ce l-ai mutat în locul dorit

Iar în cazul în care decizi să îl dezgheți peste noapte, trebuie să folosești un prosop de hârtie sau o cârpă, ca să îl ștergi la interior. Înainte de a-l muta, ar fi bine să te asiguri că ușile nu se vor deschide în timpul operațiunii. Ar fi ideal să folosești două chingi, una pentru ușa de sus și alta pentru cea de jos.

Dacă nu ai astfel de lucruri, poți folosi o folie de plastic pentru ambalarea alimentelor. Cu o liză profesională se poate face asta perfect. Dar mare atenție, căci niciodată nu trebuie să lași un frigider culcat pe lateral sau pe partea din spate, întrucât vei strica sistemul de răcire și freonul va curge. Liza o să te ajute să nu lași frigiderul într-o parte prea mult și pentru a-l transporta în siguranță.

Frigiderul trebuie lăsat și într-o parte până la un unghi de maximum 45 de grade, astfel că mare atenție atunci când muți unul. Nu uita că niciodată nu trebuie să lași un frigider culcat pe lateral sau pe partea din spate. După ce ai transportat frigiderul în locul dorit, este timpul să îl bagi în priză, doar că el nu se bagă în priză imediat, ci trebuie lăsat 4-5 ore să se odihnească, iar abia apoi să fie conectat la electricitate.