Greșeala pe care o fac româncele de ies sarmalele tari. Ponturi de la Gina Bradea să le faci ca la carte

de: Mariana Olteanu
29 09. 2023

Sarmalele nu lipsesc de pe mesele de sărbători. Cu toate acestea, uneori, gospodinele întâmpină dificultăți în realizarea acestora. Astfel că, uneori, acestea ajung să fie foarte tari. Gina Bradea vine cu explicația dar și cu o serie de sfaturi, prin care putem evita acest lucru. De ce ies sarmalele tari? Iată ce spune renumita bucătăreasă.

De ce ies sarmalele tari?

Pe cât de gustoase sunt, pe atât de dificilă poate fi prepararea acestora. De cele mai multe ori, gospodinele se plâng de faptul că sarmalele ies tari. Gina Bradea face lumină și vine cu explicația pentru care se ajunge la acest lucru.

Potrivit renumitei bucătărese, sarmalele pot ieși tari dacă se adaugă ouă în acestea. Nu numai ouălele pot conduce la formarea unor sarmale tari ci și adăugarea unor alte ingrediente, precum orezeul și prea puțină ceapa. Ceapa are un rol foarte important. Datorită acesteia, sarmalele ies fragede și gustoase.

Citește și: Ce fel de carne se foloseşte pentru sarmale, de fapt. Doar aşa vor ieşi pufoase şi gustoase

Cât orez se pune la sarmale?

Și în ceea ce privește orezul, trebuie să avem grijă la cantitatea de orez pentru care optăm. Gina Bradea susține că în cazul rețetei de ”sărbătoare” de sarmale, se folosește o cantitate de 100-150 g de orez la 1 kg de carne.

În schimb, la rețetele obișnuite, la 1 kg de carne se pune cam 250-300g de orez (o cană cu vârf). Cantitatea de orez va influența textura acestora. Din acest motiv este foarte important să măsurăm cu atenție cantitatea.

Citește și: Secretul sarmalelor tari. Doar gospodinele experimentate știu trucul pe care trebuie să-l facă

Cât timp ar trebui fierte sarmalele?

Un alt motiv ar fi și faptul că acestea sunt suficiente destul de mult timp. Gina Bradea recomandă ca acestea să se fiarbă timp de trei ore la foc mic. O bună parte din gospodine le pun la fiert timp de o oră.

Și varza are un rol important. Este recomandat ca foile folosite să nu fie foarte groase. De asemenea, hreanul pus în cantități mult prea mari poate conduce la formarea unor foi tari de varză.

Ținând cont de aceste recomandări, sarmalele vor ieși cu siguranță perfecte și pe gustul tuturor. De asemenea, nu va trebui să vă mai faceți griji în privința texturii acestora.

Citește și: De ce ies sarmalele uscate și tari, de fapt. Ce greșeală fac multe gospodine când pregătesc carnea