Greșeala pe care o fac oamenii cu trandafirii iarna. Doar așa vor rezista peste lunile de ger

Greșeala pe care o fac oamenii cu trandafirii iarna. Doar așa vor rezista peste lunile de ger
Ce greșeală fac oamenii cu trandafirii pe timpul iernii?

Ce greșeală fac iubitorii de flori cu trandafirii în sezonul rece? Cei care au astfel de plante în grădină sau în ghiveci trebuie să aibă grijă la mai multe detalii atunci când vine iarna. Doar în felul acesta vor rezista peste lunile de ger. Ce trebuie să facă oamenii?

Cum să ai grijă de trandafiri: ce greșeală faci pe timpul iernii?

Trandafirii sunt extrem de frumoși, iar pentru cei care stau la casă sunt un semn că înauntru este un om gospodar. Aceștia au nevoie de multă atenție și grijă la fiecare detaliu.

Ei nu trebuie stropiți în exces și nici să stea la locuri cu prea mult soare pentru petalele se vor arde rapid și chiar înainte ca bobocul să apuce să încânte pe toată lumea. În sezonul rece este cu atât mai greu să ai grijă de ei pentru a nu-i pierde definitiv.

Specialiștii recomandă ca solul să nu fie fertilizat mai târziu de luna august. Dacă ai depășit termenul, ai grijă să nu repeți greșeala în perioada următoare. Fertilizarea care se face târziu nu este deloc benefică evoluției plantei.

Ai grijă ca după primul îngheț să asiguri tufei tale o hidratare bună. Ea trebuie udată pentru o hidratare în adâncime, de câțiva centimetri. De asemenea, este nevoie să îndepărtezi toate resturile vegetale de pe sol.

Mai mult decât atât, toate ramurile trebuie să fie tunse la o lungime de aproximativ 50-60 de centimetri, astfel vei evita ruperea din cauza viscoului sau a greutății zăpezii. Ai grijă să îmbraci florile cu legături de paie.

Topul trandafirilor aromați recomandați de specialiști

  • Trandafirii cu parfum de miere

Nu mulți trandafiri floribunda se laudă cu tip miros care să iasă în evidență, ca să merite asocierea acestora cu mierea de albine. Aceștia au un miros minunat, picant, dar și evidențează prin flori galbene de culoarea caisei și au dezvoltat, cu adevărat, un parfum de miere. Cresc la aproximativ 3-4 metri înălțime și mai bine de un metru lățime, trandafirii cu parfum de miere sunt un specimen grozav, mai ales pentru gardurile vii. Ei prezintă rezistență foarte bună la rugină și mucegai.

  • Trandafirii ”Atingerea lui Midas”

Midas Touch a câștigat premiul în 1994 și poate fi găsit în multe grădini contemporane. Acesta strălucește cu flori galbene – aurii, care au diametru de 10 cm, crescute pe o plantă verticală, înaltă de 1,5 m. Midas Touch este doar o altă frumusețe de ceai hibrid, cu un miros cald și puternic. (Sursa: trandafiri.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI