Greșeala pe care o fac mulți români când curăță fierbătorul de apă. Cum trebuie procedat
Atunci când ne grăbim și nu avem timp să încălzim apa pentru ceai sau cafea, mulți dintre noi apelăm la fierbătorul electric, un aparat foarte ușor de folosit. Din păcate, curățarea sa nu este tot atât de ușoară, căci depunerile de calcar îngreunează procesul. Descoperă în rândurile de mai jos trei metode eficiente cu ajutorul cărora vei face ca fierbătorul electric să lucească pe interior.
Greșeala pe care o faci când cureți fierbătorul de apă
Depunerile de calcar pot apărea pe fundul și pe pereții fiebătorului electric chiar de la primele utilizări, iar asta pentru că apa din zona în care locuiești este dură. Depunerile de calcar afectează numeroase aparate electrocasnice, nu doar fiebătorul de apă.
Apa conține minerale și, pe măsură ce fierbe, acestea se depun pe aparat. Nu este indicat să lași ca aceste depuneri de calcar să rămână în fiebător, întrucât puterea lui nu va mai fi la fel ca în momentul achiziționării, ca să nu mai vorbim despre aspectul inestetic al acestuia.
Iată trei metode simple prin care poți curăța ușor și eficient fierbătorul de apă:
1. Cu un compus acid
Pentru a înlătura depunerile de calcar din fierbător, vei avea nevoie de un compus acid, fie oțet, fie suc sau sare de lămâie.
Dacă ai în bucătărie oțet alb distilat, tot ce trebuie să faci este să adaugi părți egale de apă și oțet în aparat, până când acesta se umple pe jumătate. Se duce amestecul la fiebere și se lasă apa fiartă cu oțet să acționeze în aparat circa 15-20 de minute.
Când timpul a expirat, se aruncă amestecul și se clătește fierbătorul.
Citește și: Pericolul ignorat la aragazul din casă. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Cele mai eficiente metode de îndepărtare a calcarului
2. Cu sare de lămâie
După cum aminteam și mai sus, la fel de eficientă în eliminarea urmelor de calcar este și sarea de lămâie. Umple aparatul cu apă până la jumătate, iar după ce a fiert, adaugă în apă o lingură cu sare de lămâie.
Lasă amestecul să acționeze 15-20 de minute, după care toarnă apa și clătește fiebătorul. Dacă au mai rămas urme de calcar, le poți îndepărta cu ajutorul unui burete.
3. Cu suc de tip Cola
Dacă se întâmplă să ai prin frigider Cola, trebuie să știi că te poți ajuta de el pentru a curăța fierbătorul. Umple aparatul pe sfert cu suc, lasă să fiarbă, iar mai apoi lasă băutura să accționeze circa 30 de minute. După jumătate de oră, aruncă sucul și clătește bine.