Greșeala pe care o fac gospodinele când spală fasolea uscată. Nu mai proceda așa!

Greșeala pe care o fac gospodinele când spală fasolea uscată. Nu mai proceda așa!
Cum se pregătește fasolea într-un mod cât mai corect

Fie că vorbim despre bucătăria românească sau despre gastronomia mexicană, fasolea poate să fie folosită în numeroase rețete. Ingredientul oferă savoare și este preferat de mulți, însă doar gospodinele adevărate știu cum trebuie să fie spălat și curățat. Află ce greșeală trebuie să eviți.

Cum trebuie să fie spălată fasolea uscată, de fapt

Din păcate, mulți fac o greșeală imensă în momentul în care curăță fasolea uscată. Această practică este destul de cunoscută, fiind transmisă din generație în generație. Ingredientul magic poate să fie folosit la foarte multe rețete absolut delicioase.

Efortul este unul mare în momentul în care gospodinele își doresc să pregătească o mâncare pe bază de fasole, mai ales pentru că durează mult ca alimentul să fie pregătit și preparat. Totuși, parcă toată oboseala este uitată în momentul în care toată familia mai cere o porție!

Mulți se întreabă de ce fasolea uscată trebuie să treacă printr-un lung proces de pregătire. Boabele sunt extrase dintr-o păstaie, așa că ele pot să fie contaminate cu materiale sau resturi în acest timp. Astfel, mâncarea nu o să aibă de suferit dacă se recurge la această metodă, potrivit Impact.ro.

Ce trebuie să știe gospodinele. Truc util

Boabele de fasole ar trebui să fie puse pe o tavă încăpătoare pentru a observa cu ușurință dacă există vreun reziduu care ar putea afecta calitatea și aroma pe care o are mâncarea. Mai mult, gospodinele trebuie să îndepărteze urmele de pietre, frunze și crengi, dar și boabele deteriorate sau sparte.

În momentul în care ele sunt curățate ca la carte, trebuie ca boabele de fasole să fie trecute printr-o strecurătoare și apoi lăsate la înmuiat sub un jet de apă. Toate gospodinele ar trebui să le amestece bine în tot acest timp pentru a se asigura că nu o să existe probleme.

Ce greșeală fac mulți români

În această etapă se elimină zaharurile, dar și amidonul. Boabele de fasole ar trebui să fie lăsate la înmuiat peste noapte, însă, dacă gospodinele se grăbesc să pună ceva delicios pe masă cât mai repede, ele pot să fie puse în apă fierbinte pentru o oră sau o oră și jumătate înainte să fie gătite.

Leguminoasele nu ar trebui să fie ținute la înmuiat mai mult de 12 ore, fiind ideal un timp de 8 ore. Apoi, după ce boabele s-au scurs, ele trebuie să fie trecute printr-o strecurătoare și spălate sub un jet de apă înainte să fie gătite. Din păcate, mulți sar peste acest pas extrem de important.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI