Greşeala pe care gospodinele o fac când pun sare în mâncare. Detaliul ignorat complet, aşa strici preparatele

de: Violeta Badea
16 05. 2023

Sarea este unul dintre ingredientele de bază folosite în preparate și din acest motiv nu are cum să lipsească din nicio bucătărie. Ea este extrem de sănătoasă și dă gust măncărurilor. Însă, de cele mai multe ori, gospodinele comit o greșeală atunci când o adaugă în preparate. Iată cum strică mâncarea fără să-și dea seama!

Greșeala care îți strică mâncarea. Cum se adaugă, de fapt, sarea în mâncare?

Să adaugi sare în mâncare este un lucru normal. De altfel, acest ingredient extrem de îndrăgit este prezent în aproape toate rețetele. Dar știai că majoritatea gospodinelor comit o greșeală atunci când pun sare în mâncare?

Mai exact, acestea nu o cântăresc. Potrivit bucătarilor iscusiți, există două tipuri de sare: cea fină și cea grunjoasă. Prima poate da un gust mai intens decât cea de-a doua.

Tocmai din acest motiv, cel mai bine este să măsori cantitatea de sare pe care intenționezi să o pui în mâncare, altfel riști să strici gustul preparatului.

Alte greșeli pe care le faci în bucătărie

  • Nu citești rețeta înainte de a găti

Deși poate părea evident, de multe ori cei care au de gând să pregătească o rețetă de pe internet o citesc o singură dată și nu sunt atenți la detalii. Conform specialiștilor, este important să parcurgi totul, pas cu pas, dacă vrei să obții un preparat perfect.

  • Faci carnea prea repede

Nu este indicat să scoți carnea din frigider și să începi imediat să o gătești. Conform experților, este recomandat să o lași să ajungă la temperatura camerei, asta cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a o prepara. Dacă o gătești rece, va fi imposibil ca ea să iasă suculentă, deoarece nu se va găti uniform.

  • Întorci friptura de prea multe ori

O altă greșeală frecventă pe care multe gospodine o fac este aceea de a întoarce friptura de prea multe ori în tigaie. Potrivit specialiștilor, acest obicei este greșit, fiindcă strică carnea.

Citește și Rețeta de pâine care nu îngrașă a Andreei Marin. Este gata în 5 minute!

  • Nu ai grijă de ustensilele pe care le folosești

Când vine vorba de gătit, toate instrumentele au o influență asupra rezultatului. Din acest motiv, este important să îți păstrezi toate cuțitele ascuțite și să te asiguri că tigăile și cratițele sunt în stare bună, altfel căldura nu va fi bine distribuită pe întreaga suprafață, lucru care îți poate strica mâncarea.

Citește și Nu mai ține produsele în ambalaje de plastic în frigider! Greșeala pe care o fac mulți oameni!