Greșeala majoră pe care o fac toți românii care consumă conserve. Ce trebuie să faci, obligatoriu
Te-ai gândit vreodată la câte persoane au atins cutia de conserve înaintea ta? A mers de la fabrică la magazin, a fost atinsă de angajați și apoi și-a făcut în cele din urmă drumul spre raft. Atunci când cumpărăm conserve, majoritatea dintre noi nu ne gândim la asta. Este una din greșelile pe care le fac amjoritatea românilor.
Motive pentru care trebuie să curățați cutia de conserve înainte de a o desface
Cutiile de conserve sunt foarte convenabile, deoarece fac cele mai multe fructe și legume disponibile pe tot parcursul anului. Și sunt atât de ușor accesibile. Le veți găsi pe rafturile supermarketurilor din fiecare magazin.
Însă, atunci când le cumpărați, nu uitați să verificați data de expirare. Asigurați-vă că recipientele nu sunt pline praf sau au etichete rupte, deoarece ar putea indica stoc vechi. Cutiile de conserve și băuturi călătoresc mult înainte să le puteți cumpăra de la cel mai apropiat magazin.
Majoritatea cutiilor de conserve sunt păstrate în depozite mari și transportate în camioane, unde pot fi contaminate de prezența animalelor mici sau de murdăria mediului în care sunt depozitate.
Spală conservele înainte să le desfaci
Ținând cont de asta, putem spune că nu sunt genul de lucruri pe care vrei să pui mâna oricum. Este o greșeală frecventă pe care o fac majoritatea oamenilor, atunci când cumpără conserve.
O regulă generală este să spălați partea superioară a cutiilor de conserve înainte de a le deschide. Dacă despre exteriorul conservelor am stabilit că sunt pline de bacterii și este imperios necesar să le spălăm, același lucru trebuie menționat și când vine vorba de conținutul cutiilor de conserve.
Conținutul conservelor poate fi contaminat cu bacterii
De exemplu, atunci când cumpărați conserve de fasole, deși par curate la exterior, să fiți siguri că dețin pe suprafața de aluminiu bacterii și praf. În același timp, conținutul, fasolea, recomandarea este să o spălați.
Majoritatea cutiilor de conserve pot fi consumate ca atare, dar conservele de fasole sunt o excepție. Când sunt conservate, sunt ambalate într-o soluție de apă și sare. Dar, în timp, apa absoarbe o parte din amidon din fasole, transformându-l în gros și amidon.
Acest lichid poate afecta gustul și textura oricărui lucru pe care îl puneți, așa că asigurați-vă că veți clăti fasolea respectivă înainte de utilizare. Doar turnați fasolea într-o sită și clătiți-o câteva secunde sub apă rece.
Unele cutii pot sâsâi, deoarece sunt ambalate în vid, iar zgomotul este rezultatul presiunii aerului, ceea ce este perfect normal. Totuși, dacă o cutie șuieră puternic sau țâșnește când este deschisă, poate fi o indicație că mâncarea este alterată și ar trebui aruncată.
Curățați întotdeauna deschizătorul de cutii după utilizare.