Grecia ridică restricțiile covid-19 pentru sezonul estival 2022. Cum se va intra în țară

Grecia ridică restricțiile covid-19 pentru sezonul estival 2022. Cum se va intra în țară
Grecia ridică restricțiile: oamenii se vor bucura din plin de sezonul estival

Grecia a anunțat în cursul zilei de miercuri că restricțiile din contextul pandemic vor fi ridicate. Cum se vor petrece lucrurile în sezonul estival mulți așteptat? Oameni din lumea întreagă numărau zilele pentru vara aceasta care cu siguranță va fi de neuitat pentru mulți, stările de alertă dispărând în majoritatea țărilor. Autoritățile spun totuși că vor lua în considerare în septembrie posibilitatea de a le aduce din nou în atenția cetățenilor. Decizia a fost luată „pe datele epidemiologice și pe sugestiile experților”, arată un oficial.

Grecia ridică restricțiile COVID-19: sezonul estival 2022 va fi o bucurie pentru turiști

Grecia a anunțat că restricțiile privind pandemia de COVID-19 vor fi ridicate pe toată perioada sezonului turistic de vară. Autoritățile iau în considerare posibilitatea de a le restitui în septembrie, relatează Reuters.

Infectarea cu virusul chinez în Grecia s-a atenuat, arată cifrele din ultimele săptămâni. Mai exact, au fost înregistrate 15.000 de infecții și 64 de decese în cursul zilei de marți dintr-o populație de 11 milioane de locuitori, dintre care 72% sunt vaccinați cu schema completă.

Sezonul estival începe în Grecia de obicei după Paștele ortodox (anul acesta pică pe 24 aprilie). Grecia așteaptă un număr mare de clienți în special acum, după ce starea de alertă a fost ridicată în mai multe țări, iar măsurile de siguranță sunt ca și uitate.

Oficialii prevăd venituri care vor atinge 80% din nivelurile din 2019, an record înainte ca pandemia să înghețe turismul. Ministrul Sănătății, Thanos Plevris, a declarat că decizia de a relaxa restricțiile s-a bazat „pe datele epidemiologice și pe sugestiile experților”.

Perioada fără obligații pentru cetățeni

Publicul nu va mai fi nevoit să prezinte certificate de vaccinare sau îmbolnăvire cu COVID-19 de la 1 mai până pe 31 august. Aceste documente erau necesare înainte pentru a putea intra în spații închise sau deschise.

Mai mult decât atât, purtarea măștilor în interior nu va mai fi obligatorie începând cu 1 iunie, iar elevii se vor întoarce la cursuri după vacanța de Paște. Învățăceii nu trebuie să mai prezinte în mod regulat teste negative.

  • Top destinații Grecia: vei avea un sejur de neuitat

Grecia este una din cele mai populate destinații din lume și este vizitată de peste 20 de milioane de turiști an de an. Printre ei se numără și foarte mulți români care deja se simt acolo ca acasă.

Pentru o vacanță de neuitat specialiștii recomandă: Atena, Salonic, Santorini, Creta sau Thassos. De asemenea, aici poți să găsești și un sejur pentru buzunarul tău, dacă faci rezervare din timp.