29 iul. 2021 | 18:05

Grecia intră în scenariul roșu. Ce trebuie să știe românii care călătoresc în această țară

News
Grecia intră în scenariul roșu. Ce trebuie să știe românii care călătoresc în această țară
Grecia, pe lista roșie. Ce trebuie să știe românii înainte de a pleca în vacanță

Vești proaste pentru mulți români ce sperau la vacanță! Grecia este una dintre cele mai iubite destinații pentru concediu, dar țara o să intre cât se poate de repede în scenariu roșu, așa că există câteva informații prețioase ce trebuie să fie știute înainte de a ieși din România.

Vești proaste pentru români! Ce se întâmplă cu vacanțele plănuite în Grecia

Grecia a trecut de pragul de infectare, așa că o să intre pe lista roșie. Noile date publicate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor arată că doar persoanele ce sunt vaccinate sau au fost infectate în trecut cu COVID-19 sunt scutite de carantină.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență se va întruni pentru ca lista statelor cu risc epidemiologic să fie actualizată. Grecia se află la rata de incidență 3,46 la mie, în timp ce statele ce sunt trecute pe lista roșie în România sunt cele ce trec de pragul 3 la mie.

Românii ce se pregătesc de vacanță trebuie să știe mai multe detalii. Ținând cont că Grecia este preferată de foarte multe persoane și prezintă locații de vis, în fiecare vară ajung acolo numeroși turiști ce speră să se bucure de concediu fără a avea probleme.

Grecia intră pe lista roșie. Ce români scapă de carantină la întoarcerea în țară

În momentul în care Grecia o să intre în zona roșie, românii o să fie nevoiți să intre în carantină timp de 14 zile când se întorc în țară. Totuși, cei ce o să scape de această perioadă de izolare sunt persoanele ce s-au vaccinat anti-COVID și au schema completă de cel puțin 10 zile.

De asemenea, persoanele ce au fost infectate în ultimele 180 de zile cu noul coronavirus, dar nu mai devreme de ultimele 14 zile, scapă de carantină. În aceste excepții intră și copiii cu vârsta de până la 3 ani, iar micuții ce au o vârstă cuprinsă între 3-16 trebuie să prezinte un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Săptămâna trecută, Grecia se afla în zona galbenă și prezenta un indice de 2,9, dar noua lista o să intre în vigoare de duminică în momentul în care statele o să fie împărțite de către CNSU în zone, în funcție de rata de incidență, potrivit Digi24.

Interdicții majore în Mykonos. Ce au decis autoritățile

Mykonos, locația din Grecia ce este cunoscută pentru distracție și petreceri, a intrat în atenția autorităților. Pe insula ce nu doarme niciodată au fost impuse restricții dure, așa că mulți s-au întristat în momentul în care au aflat.

Mai exact, muzica a fost interzisă în Mykonos, iar în intervalul 01:00-06:00 pot să circule pe străzi doar persoanele ce merg sau se întorc de la muncă, precum și oamenii ce au urgențe medicale, deci nici vorbă de petreceri până la răsărit.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Capital.ro
Noul metrou Metropolis a ajuns în Depoul Berceni din Bucureşti. Primele imagini cu garnitura şi noile dotări
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
UCRAINA a primit RACHETELE! Lovitură finală pentru RUSIA!
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro