Golf în România. Cât costă o partidă, de fapt, și care sunt singurele județe unde poți juca

de: Anca Lupescu
04 05. 2021

Se spune că golful este sportul practicat de oamenii bogați. Este considerat o activitate nobilă și se poate juca și în România.

Unde poți juca golf în România

Țara noastră nu stă extrem de bine la capitolul terenuri de golf, însă există câteva zone în care iubitorii acestui sport îl pot practica.

Unul dintre aceste locuri este la câțiva kilometri de Alba Iulia, pe malul Mureșului, unde un investitor privat a amenajat cel mai mare teren de golf din România. Aceste teren are cel mai lung parcurs din Europa, pe o suprafață de 62 de hectare, iar investiția depășește 15 milioane de euro.

“Suntem la doar 5 kilometri de Alba Iulia şi când intri aici te rupi de absolut toată agitaţia şi toată gălăgia din oraş şi te bucuri de linişte de privelişte superbă şi faci pe lângă asta şi un sport nobil: golful”, a spus Alina Ștefan, managerul clubului.

Se pare că cei mai mulți jucători sunt din Transilvania, însă în ultima perioadă oameni din toată țara vin aici. Nu îți trebuie mulți bani ca să joci golf, însă investiția în echipament poate să ajungă la câteva mii de euro.

“Mi-am făcut un obicei să joc oriunde în lume o partidă de golf. În Australia, Austria, Germania, peste tot unde am călătorit. Acest teren este la standardele care sunt şi afară. Preţurile în exterior, în funcţie de calitatea terenului, sunt mai ridicate”, spune Cristian Dorin Dinu, jucător de golf din Timişoara, potrivit ȘtirileProTv.

Cât costă o partidă de golf

În România mai sunt terenuri de golf în Teleac, jud. Alba, Pianu de Sus, jud. Alba, Cluj-Napoca, jud. Cluj, Sânpaul, jud. Cluj, București, Potigrafu, jud. Prahova, Breaza, jud. Prahova și Ineu, judeţul Bihor.

Pentru o singură partidă, cei care vor să joace golf în Cluj trebuie să scoată din buzunar 130 de lei, în timp ce începătorii care vor să exerseze pot închiria echipamentele pentru 40 de lei pe oră.

“Avem un profesor de golf, pot lua lecţii, pot exersa, iar pe urmă pot intra pe terenul de golf”, spune Cristian Jimborean, administratorul unui teren de golf.

Sunt mulți români pasionați de golf care preferă să meargă în Bulgaria, unde sunt terenuri spectaculoase pe malul Mării Negre.

 “Faptul că le-au construit toate, unul lângă celălalt, le-a generat şi succesul acelei zone. Pentru că un jucător de golf, dacă merge într-o vacanţă de golf, cel mult de două ori joacă pe acelaşi teren, în rest, vrea diversitate, vrea satisfacţia jocului pe cât mai multe terenuri de golf”, spune Nicolae Căpușan, președintele unui club de golf.