Gogoşi de post mănăstireşti. Ingredientul secret pe care îl pun măicuţele în aluat

de: Ana Chivu
28 03. 2022

Multe gospodine încearcă în special în această perioadă să găsească rețete pe care să le prepare pentru familie în perioada postului de Paște. Există gogoși extrem de delicioase pe care să le consumi și în timpul regimului alimentar mai strict pentru creștini. Măicuțele de la mănăstiri din toată țara au cele mai bune rețete pentru aceste timpuri. De ce ingrediente ai nevoie și care este trucul pentru a-ți ieși deosebite?

Rețetă pentru gogoși de post

Mulți dintre creștini trec acum printr-o rutină nouă. Regimul lor alimentar s-a schimbat în această perioadă în care nu se consumă deloc produse de origine animală.

Cu toate astea, există multe alternative pentru rețete deosebit de delicioase ale preparatelor obișnuite. Desigur că cele mai pricepute în această direcție sunt măicuțele care țin post foarte des și chiar mult mai aprig decât ceilalți oameni.

Este foarte important să ai o făină calitativă și să pui în aluat câteva linguri de apă minerală. Acest ingredient va oferi elasticitate gogoșilor și le va face mai pufoase. De asemenea, poți înlocui untul și ouăle cu margarina.

Ingrediente

  • TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 30 min
Gata in: 60 min

  • INGREDIENTE

1 kg făină
1 cub drojdie proaspătă
150 g margarină
250 ml apă minerală
250 g zahăr
ulei pentru prăjit
sare
zahăr pudră amestecat cu scorţişoară

Mod de preparare

1. Din cantitatea de făină se lasă deoparte circa o cană, iar restul se cerne într-un vas. Zahărul se dizolvă în apă minerală, iar drojdia cu 2 linguri de apă călduţă. Se toarnă apoi ambele lichide peste făină.
2. Se adaugă margarina caldă, restul făinii oprite şi sarea şi se frământă bine, bine până ce se obţine un aluat omo­gen. Se lasă să crească până îşi dublează volumul.

3. Apoi, aluatul se întinde cu sucitorul, se taie rondele cu gura unui pahar şi se prăjesc în baie de ulei.
4. Se scot gogoşile pe şerveţele de hârtie şi, după ce se răcesc, se presară cu zahăr pudră amestecat cu scorţişoară.

Truc: În cazul în care vrei să le adaugi un plus de strălucire, pune peste ele zahăr pudră cât timp sunt încă puțin calde. De asemenea, dacă ai copii printre invitații tăi de duminică nu trebuie să te ferești să le oferi gogoșile cu puțin gem sau o dulceață din cămară ori chiar o cremă de ciocolată pe care o vor iubi cu toții. Mai mult decât atât, vor fi mult mai frumoase dacă le faci în forme diverse precum: flori, animăluțe sau fructe.