Gogoşari în oţet fără fierbere. Reţeta pe care o vei face an de an de acum

Gogoşari în oţet fără fierbere. Reţeta pe care o vei face an de an de acum
Reteta gogosari in otet fara fierbere

Este o adevărată încântare vizuală și olfactivă să mergi în piața acum. Tarabele sunt pline ochi cu tot felul de legume și fructe gustoase și sănătoase, pe care le poți folosi într-o multitudine de rețete. Printre cei mai căutați sunt gogoșarii. Gospodinele îi folosesc fie la ciorbe, tocănițe, fie aleg să-i pună la oțet pentru iarnă.

Cea mai rapidă rețetă de gogoșari în oțet. Nu necesită fierbere

Deși în comerţ găsești tot felul de legume conservate, acestea nu au gustul celor făcute chiar de tine. Iată o rețetă de gogoșari în oțet fără fierbere. Murăturile sunt ideale lângă o friptură suculentă sau cartofi prăjiți. În acest articol te vom învăța cum să-i pui în borcane în așa fel încât să reziste până la iarnă. Nu este greu deloc, o să vezi.

Pentru rețeta de gogoşari în oţet fără fierbere ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 kilograme de gogoşari
  • 400 ml oţet de vin de 9 grade
  • 400 grame de zahăr
  • 80 grame de sare pentru murături
  • o legătură de frunze de ţelină
  • o lingură de boabe de piper
  • o lingură de boabe de muştar
  • trei bucăţi de hrean
  • câţiva căţei de usturoi
  • câteva frunze de dafin

Mod de preparare – reține aceste detalii cheie

Spală bine gogoșarii și lasă-i să se scurgă de apă. Scobește cotorul şi îndepătează seminţele, apoi taie-i în patru și pune-i într-un vas încăpător. Separat, fierbe oterul cu zahărul şi sarea până obții o soluţie omogenă. Toarnă amestecul de oţet, sare şi zahăr peste gogoşari şi acoperă-i. Ține-i așa până a doua zi. Din când în când, amestecă în vasul cu gogoşari pentru ca soluţia să ajungă la toţi.

De ce borcanele trebuie să fie uscate

Reține că, peste noapte, legumele vor lăsa mai multă zeamă. A doua zi, separă gogoșarii de zeamă şi așază-i în borcane curate şi uscate. Există riscul să fermenteze, dacă recipientele sunt încă ude.

Pune bucăţile de gogoşari cât mai aproape unele de altele. Printre legume așază bucăţi de hrean, usturoi, foi de dafin şi frunze de ţelină. La final presară câteva boabe de piper şi muştar. Strecoară zeama pentru a evita ca impurităţile din gogoşari să ajungă în borcane. Toarnă lichidul peste ei astfel încât să-i acopere. Videază recipientele cu gogoșari în oțet și așază-le la loc răcoros. Ori de câte ori îți va fi poftă de murături, răsfață-te cu aceste legume conservate chiar de tine.