Gilbert Gottfried a murit. Actorul de 67 de ani suferea de o boală nemiloasă

de: Bișinicu Andreea
13 04. 2022

Celebrul actor de televiziune și comediant Gilbert Gottfried a murit, după ce a pierdut lupta cu o boală lungă și incurabilă. Actorul avea 67 de ani când a trecut la cele sfinte, potrivit spuselor familiei sale. Vestea i-a cutremurat pe fani în data de marți, 12 aprilie.

A murit comediantul Gilbert Gottfried

Gilbert Gottfried, actorul care a făcut o lume întreagă să râdă prin glumele sale pline de umor și vocea inconfundabilă, a încetat din viață la vârsta de 67 de ani, în ziua de marți, 12 aprilie.

Conform celor de la CNN, comediantul a pierdut lupta cu distrofia miotonică de tipul doi, o boală cumplită care afectează inima.

„Suntem cu inima frântă să anunțăm dispariția iubitului nostru Gilbert Gottfried după o lungă boală.

Pe lângă faptul că este cea mai emblematică voce din comedie, Gilbert a fost un soț, frate, prieten și tată minunat pentru cei doi copii ai săi.

Deși astăzi este o zi tristă pentru noi toți, vă rugăm să continuați să râdeți cât mai tare posibil în onoarea lui Gilbert.”, a scris familia lui într-o postare pe Twitter.

Cine a fost Gilbert Gottfried

Deși publicul îl recunoaște după timbrul său vocal, Gilbert Gottfried a debutat ca membru al distribuției emisiunii „Saturday Night Live” pentru sezonul 1980 – 1981, unul dintre câteva sezoane fără Lorne Michaels la cârmă.

Regretatul actor de televiziune a întreținut publicul dornic de umor prin seri de stand-up comedy, de-a lungul anilor ’80, apărând frecvent la emisiunea de radio a lui Howard Stern. Deși a avut un mic rol în proiectul„Beverly Hills Cop 2”, din anii ’80, celebritatea lui Gilbert Gottfried a crescut în anii 1990.

De-a lungul anilor, actorul și-a folosit vocea inconfundabilă în roluri din filme de animație precum „Aladdin”, în rolul lui Iago macaw, precum și în comedii live-action precum „Problem Child”, în care a jucat rolul unui angajat al unei agenții de adopție.

În anii 2000 și 2010, Gottfried a apărut în roluri vocale în seriale ca „Family Guy” și ca simplu concurent în reality-show-uri, precum „Celebrity Wife Swap”.

Ce omagiu i-au adus colegii de breaslă

În ultimii 10 ani, regretatul actor a intervievat personalități de comedie și divertisment pe podcastul său, „Podcastul colosal al lui Gilbert Gottfried”. Un nou episod a fost lansat la începutul acestei luni.

Numeroși colegi de comedie de-ai lui Gottfried i-au adus un omagiu regretatului artist, pe rețelele sociale.

„Gilbert Gottfried nu a fost niciodată amuzant”. A fost un tip drăguț, mereu prietenos și i-a făcut pe mulți oameni fericiți.”- a scris comediantul Dane Cook.

Gilbert Gottfried m-a făcut să râd în momente când râsul nu a venit ușor. Ce cadou”, a scris actorul Jason Alexander într-un tweet.

Nimeni nu a fost mai amuzant decât Gilbert Gottfried pe rol. Putea să te pună în isterie convulsivă. Era, de asemenea, cel mai dulce om. Podcast-ul său este o comoară de comedie. Ce pierdere teribilă.”, a spus scriitorul și regizorul Judd Apatow.